2012 İngiltere Olimpiyatları Kapanış Gösterisi Müzikle Coştu

12 Ağustos 2012 İngiltere Londra Olimpiyatlarının kapanış töreni (Mike Hewitt/Getty Images)

Londra 2012 yılı olimpiyatlarına 50 yıllık Britanya müziği ve kültürü ile veda etti.

Kapanış sahne üzerinde  Londra sokaklarında ünlü olan London Eye, Big Ben ve Tower Bridge gibi simgelerin dev maketleri mevcuttu.

2012 İngiltere Olimpiyatlarında sahne alan sanatçılardan, Roger Daltrey ve Pete Townshend (Jeff J Mitchell/Getty Images)

Tören sırasında  ünlü müzisyenler ve şarkılar geceye renk kattı, “Our house”şarkısıyla Madness, Ray Davies’den “Waterloo Sunset” şarkılarıyla sahne aldı.

Geceye katılan sanatçılardan Suzanne Turvey “Bu gece Britanya müziğinin en iyileri sergilendi, bunu gerçekten yapabildik” dedi.

The Epoch Times muhabirlerinin yaptıkları röportajlarda en çok ilgi gören sanatçıların “Spice Girls” grubu olduğu belirtildi. Spice Girls’in fanlarından biri olan David Evans “Bu gece İngilizler olarak çok şanslıyız, Spice Girls’i izledik” dedi.

Müzikal gösterilerin sonunda, sahneye olimpiyatlara katılan atletlerin her biri kendi ülkelerinin bayrağını taşıyarak sembolik bir şekilde tek bir ulusu oluşturarak geldiler. Türkiye’nin bayrağını tekvando dalında madalya kazanan Servet Tazegül taşıdı.

Törene 4000 gönüllü katıldı. Olimpiyatlar sırasında destek olan  70.000 gönüllü kişiyi temsilen, küçük bir grup ellerinde demet demet taşıdıkları ve aynı zamanda dostluğu ve saygıyı simgeleyen     çiçekleri, sahnenin ortasına doğru yürüyerek getirdiler.

Ayrıca törende İngiltere modasının gösterildiği ve Naomi Campbell ve Kate Moss gibi ünlü mankelerin de dahil olduğu bir moda gösterisi yapıldı.

İngiltere’den sonra Brezilya’ya geçen olimpiyat bayrağını Brezilya’nın başkenti Rio’nun belediye başkanı Eduardo Paes elinde sallarken (Jeff J Mitchell/Getty Images)

İngiltere’de Olimpiyatların bitmesi üzerine Londra Belediye Başkanı Boris Johnson olimpiyat bayrağını Uluslar arası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacgues Rogge’e teslim etti. Rogge ise bayrağı 2016 yılında olimpiyatları gerçekleştirecek olan Brezilya’nın başkenti Rio’nun belediye başkanı Eduardo Paes’e devretti.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.