2013 yılında Mersin’de düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları’nın açılışı yapıldı

The Epochtimes / Çiğdem Köklü

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Akdeniz Oyunları’nın 17.’si, 20 Haziran – 30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mersin’de yapılacak. 24 Akdeniz ülkesinden 4000’e yakın sporcu gelecek ve bu sporcular 28 farklı spor dalında yarışacak.

The Epochtimes / Çiğdem Köklü

Mersin’de yapılacak olan Akdeniz Oyunları’nın 60’ncı, düzenleme komitesinin 50’ncı yılı galası Cuma günü yapıldı. Mersin’in tüm sokakları Akdeniz oyunları için süslenirken, konserler ve Cumartesi günü çeşitli kurumlar tarafından yürüyüşler gerçekleştirildi.

Gala da, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç açılış konuşmasını yaptı. Suat Kılıç, 18 ay gibi kısa bir sürede 2013 Akdeniz Oyunları için bütün hazırlıklarını tamamlanacağını ve yeni hedeflerinin ise 2020 Olimpiyatları’nın İstanbul’da yapılması olacağını söyledi. Gala yemeği Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının mini konseri ile başladı.

Planlanan zamanda yetiştirileceğini belirten Mersin valisi Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Mersin’in göstereceği performans, Türkiye’nin 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği hedefi için de referans olacak” dedi.

Güzeloğlu, “2017 oyunlarına ev sahipliği yapacak ülke de, Mersin’de düzenlenecek törenlerin ardından, bu kentte belirlenecek. 24 Akdeniz ülkesinin olimpiyat komitelerinden 400 kişi 3 gün boyunca Mersin’de olacak. Mersin’in Akdeniz Oyunları için göstereceği performans, Türkiye’nin 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği hedefi için de referans olacak. Burada ağırlayacağımız sporcular ve diğer yabancı konuklar sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin gönüllü elçisi olarak ülkelerine dönecekler” diye konuştu.

Türkiye ve Mersin için büyük önem taşıyan Akdeniz oyunları için yapılmasının taahhüt edildiği spor ve sosyal tesislerin 18 aylık süre zarfında yetiştirilmesi planlanıyor. Akdeniz Oyunları 2013 için 153 milyon TL ödenek ayrıldı.

Oyunlar için yapılacak tesislerin başında ise 33 bin kişilik stadyum geliyor. TOKİ eliyle yapılacak stadyum için ilk kazmanın bu yılın Aralık ayında vurulması bekleniyor. Stadyumun 15 ayda tamamlanması ve 31 Mart 2013 tarihinde yani oyunlardan 2 ay önce teslim edilmesi planlıyor. Yeni statta sadece açılış töreni ve final müsabakası yapılacak. Kasım ayında ihaleye çıkarılacak 3 bin kişilik tenis kompleksi, 5 bin kişi kapasiteli spor salonu, bin kişi kapasiteli jimnastik salonu, bin kişi kapasiteli olimpik yüzme havuzu 2013 yılının ocak ayında teslim edilecek. 3 bin kişilik bir başka spor salonu ise 2012 yılında teslim edilecek.

Yatırımcılar Akdeniz Olimpiyatları için ülkemize sporcular ile beraber yaklaşık 10 bin kişinin gelecek olmasından dolayı yatırım faaliyetlerini arttırdılar. Sheraton, 175 metre yüksekliği ile Türkiye’nin ilk gökdelenlerinden biri olarak yapılan 52 katlı Metropol binasının en üst 20 katını kiralarken şehirde bir oteli olan Hilton Worldwide’ın 4 yıldızlı markası için görüşmeler yapıldığı söyleniyor.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.