2019 NTD Uluslararası Piyano Yarışmasını Kazananlarının İsmi Açıklandı

NTD Uluslararası Piyano Yarışması Barok, Klasik ve Romantik dönemlere ait
piyano başyapıtlarının ihtişamını geri getiriyor.

28 Eylül 2019 tarihli NTD Uluslararası Piyano Yarışması’nda, Meksika’dan Vladimir Petrov-altın, İtalya’dan Nicolas Giacomelli-gümüş, Güney Kore’den Sanghie Lee-bronz madalya aldı.

Tayvan’dan Shih-Yeh Lu, Ukrayna’dan Olena Miso ve New York’tan Maxim Anikushin Üstün Performans ödülleri kazandı.

Shih Yeh Lu ayrıca, “Triumph of Goodness” isimli eserin en iyi performansı ile “Commisioned Composition” ödülünü aldı.

27-28 Eylül’de New York’taki Baruch Sahne Sanatları Merkezi’nde düzenlenen NTD Uluslararası Piyano Yarışması’na finalist olarak 28 ülkeden seksen altı yarışmacı katıldı.

Misyonu, “250 yıllık geleneksel piyano repertuvarını tanıtıp korumak ve Barok, Klasik ve Romantik dönemlerden piyano başyapıtlarının ihtişamını geri getirmek” olarak tanımlanan yarışmanın juri başkanı Becky Yao, yarışmacıların Bach ve Beethoven gerekliliklerini takip ederek piyano müziğinin temellerine vurgu yapan repertuvar hakkında olumlu geri bildirim verdiklerini söyledi.

Juri başkanı Yao, “Çok mutluyduk ve juriler olarak bu yetenekli piyanistleri dinlemekten onur duyduk.” ifadelerini kullandı.

Yao ayrıca, “Bu yıl o kadar çok genç piyanist vardı ki, bu geleneğe geri dönmek isteyen gençleri görmek beni çok mutlu etti.” dedi.

Yao, ekibin bir sonraki yarışmanın repertuvar gereklilikleri için
şimdiden çalışmaya başladıklarını söyledi.

Yarışma için “Kesinlikle çok özel bir temsil” ifadesini kullanan Yao, “Bir araya getirilip harmanlanan Çin ve Batı geleneklerinin çok özel bir temsili” olduğunu söyledi.

Yaklaşık 4 saat süren finali aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz;

Kaynak; The Epoch Times / NTDTV International Piano Competition

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.