2020 Seçim Kampanyası Resmi Olarak Başladı

Fotoğraf; Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times

Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump, ikinci dönem başkanlık yarışına Florida eyaletinin Orlando kentinde başladı.

2016’da Başkanlık seçimini kazanan Trump, ikinci dönem yarışına Orlando’da başladı.

Amway Center’da düzenlenen mitingde sahneye eşi Melanie Trump ile çıktı. Başkan Yardımcısı Mike Pence ve eşi Karen Pence’de destek verdi.

Konuşmasında görev aldığı 2,5 yıllık süreç içerisinde neler yaptığını anlatan Trump, kendisine oy veren seçmenleri yeniden oy vermeye çağırarak, “ABD Başkanı olarak ikinci dönem seçim kampanyamı resmen başlatmak üzere huzurunuza geldim. Söz veriyorum, sizi asla yüz üstü bırakmayacağım.” şeklinde konuştu.

Demokrat rakiplerini “radikal-sol” kavramıyla tanımlayan Trump, “2020’de Demokratlara gidecek her oy radikal sosyalizmin yükselişine ve Amerikan rüyasının mahvolmasına gidecektir.” değerlendirmesini yaptı. “Demokratlar ülkemizi mahvetmeye çalışıyor; biz bunu biliyoruz ve buna izin vermeyeceğiz.” dedi.

Latin Amerika ülkelerinden gelen göçmenler konusuna sık sık değinen Trump, “Kanuna uyan vatandaşlar için ülkemizin bir sığınak olması gerektiğine inanıyoruz ancak suçlu yabancılara değil.” şeklinde konuştu.

Trump Rusya soruşturmasına da değinerek,

“Siyasi tarihin en büyük cadı avını yaşadık. Bu, seçim sonuçlarını yok saymaya cüret eden yasa dışı bir girişimdi.” dedi.

Trump, “2,5 yıl boyunca kuşatma altındaydık. (Yaptığımız işleri) Yeniden yapmak istediler. Başka hiçbir başkan bu muameleye maruz kalmamalı. Bu büyük bir oyundu.” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcülüğü görevini bu ay sonunda bırakacağını açıklayan Sarah Sanders da sahneye çıkarak Trump’a teşekkür etti. Sahnede duygusal anlar yaşayan Sanders gözyaşlarını tutamadı.

Demokratlarda başkan aday adaylığı yarışını eski Başkan Yardımcısı Joe Biden açık farkla önde götürüyor.

ABD’de 59. başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020’de yapılacak.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.