
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25. yıldönümü kutlamalarında AK Parti’ye katılan milletvekili ve belediye başkanlarına rozetlerini taktı.
Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen AK Parti 25. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda parti tarihinin en kalabalık transfer dalgalarından biri yaşandı. CHP, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden yedi belediye başkanı ile İYİ Parti ve Gelecek Partisi’nden istifa eden üç milletvekili, tören alanında sahneye davet edilerek AK Parti’ye resmen katıldı. İsimlere partinin rozetini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı. Böylece üç milletvekilinin katılımıyla AK Parti’nin TBMM’deki grup büyüklüğü yeniden arttı. Bilici’nin ayrılmasıyla birlikte Gelecek Partisi’nin TBMM’deki varlığı da fiilen sona ermiş oldu. Sonuç olarak Ak Parti’nin milletvekili sayısı 280’e ulaştı.
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından AK Parti’ye katılan milletvekili ve belediye başkanlarına rozetlerini taktı. Erdoğan konuşmasında, Türkiye’nin 81 vilayetinden gelerek başkent millet bahçesini dolduran katılımcılara teşekkür etti. Ayrıca 14 Ağustos 2001’den bu yana partide farklı kademelerde görev yapan herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirtti. Üç milletvekilinin AK Parti’ye katılmasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) sandalye sayısı bir kez daha değişti. Rozet takma töreninden sonra 277 olan AKP’li Milletvekili sayısını 280’e çıkarırken, belediye sayısını ise 617’den 624’de çıkardı. Rozet takma töreninin ardından miting sona erdi.
AKP’ye geçen Milletvekilleri:
Ömer Karataş (İYİ Parti ,Aydın)
Mehmet Mustafa Gürban (İYİ Parti, Gaziantep)
Mustafa Bilici (Gelecek Partisi, İzmir)
AKP’ye geçen Belediye Başkanları:
Yakup Odabaşı (Ankara, Gölbaşı) CHP
Selim Çırpanoğlu (Ankara, Kahramankazan) CHP
Ali Kemal Derin (Kütahya, Tavşanlı) YRP
Engin Uysal (Kütahya Domaniç) CHP
Türkan Kayı (Şırnak İdil) DEM
Tuncer Başoğlu (Tekirdağ,Hayrabolu) CHP
Saim Zileli ( Çanakkal; Eceabat) CHP