Obama Yazılı Açıklamasında Esad’ı Kınadı

 

(Getty Images/AFP/Eric Thayer)

Obama yazılı açıklamasında , “ABD, Suriye yönetiminin göstericilere karşı güç kullanımını mümkün olan en güçlü ifadelerle kınamaktadır. Protestoları bastırmaya yönelik acımasızca şiddet kullanımına şimdi son verilmelidir” dedi.

Obama Suriye halkının dünyadaki diğer tüm bireylerin sahip olması gereken ifade ve barışçı toplanma özgürlüğünü ve kendi liderlerini özgürce seçmek istediklerini yönünde söylemde bulundu.

Olağan üstü hal uygulamasının kaldırılmasının ve barışçıl gösterilere izin verilmesinin ardından protesto gösterilerinde uygulanan şiddetin bu hareketlerin ciddi olmadığını belirttiğini söyledi.

“Suriye’de protestoların başlamasından bu yana geçen iki aylık süre zarfında ABD, defalarca Suriye Devlet Başkanı Esad ve Suriye yönetimini anlamlı reformları hayata geçirmeye çağırdı. Ancak onlar, Suriye halkının haklarına saygı göstermeyi, taleplerine yanıt vermeyi reddetti. Devlet Başkanı Esad ve Suriyeli yetkililer, onların bu çağrılarını sürekli reddetti ve baskı yolunu seçti. Onlar, zaten baskıcı olan güvenlik tedbirlerini daha da artıracak biçimde güç kullanımına ve acımasızca insan hakları ihlallerine başvurarak, kendi kişisel çıkarlarını, Suriye halkının çıkarlarının önüne koydu.” Diye yazılı iadesinde belirtti.

Ayrıca, Esad’ı halkına baskı uygulamak için İran’ında yardıma çağırmakla suçladı.

Yoruma kapalı.