Arkeologlar, Mısır’ın Büyük Piramidinde Gizemli Bir Boşluğun Varlığını Doğruladılar

Arkeologlar, Mısır'ın Büyük Piramidinde büyük, gizemli bir boşluğun varlığını doğruluyorlar.

(Nina Aldin Thune/Creative Commons)

 

Mısır’daki en eski ve en büyük piramit olan Giza’daki Büyük Piramit’in içinde 30,5 m uzunluğunda bir boşluk var. Arkeologlar bu boşluğun var olma ihtimalini ilk olarak yaklaşık iki yıl önce duyurdular. Ancak bu keşiflerinin doğruluğunu geçtiğimiz 2 Kasım’da Nature dergisindeki yayınladıkları bir makale ile onayladılar. Boşluğu bulmak ve doğrulamak için kullanılan teknoloji, arkeolojiyi büyük ölçüde etkileyecek bir dönüm noktasıdır.

Bu, kozmik ışınlı parçacık dedektörleri kullanılarak yapılan ilk büyük buluş.

Bu, müon dedektörlerini kullanarak yapılan ilk büyük buluştur. Müonlar, kozmik ışınların yan ürünleri olan atom altı parçacıklardır; kozmik ışınlar üst atmosfere çarptığında, müonlar Dünya’ya yağmur gibi yağar. Piramidin içindeki açık bir alan, taş olan kısımlardan daha fazla müon içerebilir. Buyolla bilim adamları odanın yerini ve boyutunu belirleyebildiler. Boşluğun varlığını doğrulamak için üç farklı müon tespit teknolojisi kullandılar.

Bu, 19. yüzyıldan bu yana piramitte keşfedilen ilk büyük boşluk ve piramidin nasıl inşa edildiğinin anlaşılmasında ileriye doğru büyük bir adım olabilir.

Piramidin nasıl inşa edildiği hala gizemini koruyor, ancak bu oda fikir verebilir.

Büyük Piramit, dünyanın yedi harikasından biridir. Arkeologlar, M.Ö. 2509-2400 yılları arasında hüküm süren Firavun Khufu (Keops olarak da bilinir) tarafından inşa edildiğine inandığından, aynı zamanda Keops Piramidi olarak da bilinir. Ancak piramidin tam olarak nasıl inşa edildiği bir muammadır.

Araştırmacılar, odanın yapılma amacının ne olduğunu bilmiyorlar, ancak tahminlerde bulunuyorlar.

Odanın işlevi bilinmiyor. Arkeologlar, bunun bir mezar odası olması veya içinde firavunun cenazesiyle ilgili eserler bulunması ihtimalini çok düşük görüyorlar.

Fransız mimar Jean-Pierre Houdin, bunun karşı ağırlık sistemi için kullanılmış bir alan olabileceğini düşünüyor. Ağırlıklar, odanın zemini boyunca kayarak ve piramidi inşa etmek için kullanılan dev blokların hareket etmesine yardım etmiş olabilir. Bununla birlikte, bu noktada öne çıkan hiçbir teori yoktur.

Keşfin yapıldığı, Piramitleri Tarama projesi, Mısır Eski Eserler Bakanlığı tarafından yönetildi. Büyük Piramitteki başarılarından sonra diğer piramitleri de taramak istiyorlar.

 

Yeni bilim sınırlarını keşfetmeye devam etmek için websitemizi ve Facebook’daki Epoch Times Türkiye sayfasını ziyaret edin!

Epoch Times, mevcut bilgilerimize meydan okuyan olaylar ve teoriler ile ilgili araştırmaları ve söylentileri araştırıyor. Biz, hayal gücümüzü canlandıracak ve yeni olanaklar yaratacak fikirleri araştırıyoruz. Facebook sayfamızdan, bazen tartışmalı da olabilen konular hakkında düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

Haberi yazan: Tara MacIsaac, Epoch Times

Çeviren: Hatice Atmaca, Epoch Times Türkiye

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.