Çin’de Devam Eden İşkencelerin 12’inci Yılı Bir Basın Bildirisi ile Türk Medyasına Duyuruldu

Fotoğraf: The Epoch Times

Cuma günü İstanbul Taksim meydanında Çin’de Falun Dafa uygulayıcılarına yapılan işkencenin 12. Yılı nedeni ile bir basın bildirisi okundu. Medya tarafından ve halk tarafından ilgi gören gösteri sırasında işkenceyi anlatan broşürler dağıtıldı.

Göstericiler ellerinde, “Çin’deki Zulmü Durdur”, “Falun Dafa İyi” pankartlarını tutarak, müzik eşliğinde Falun Dafa uygulamasının egzersizlerini yaptılar.

Antik bir uygulama olan Falun Dafa 1992 yılında, Çin’de öğretilmesinin ardından bir anda halk tarafından çok sevildi ve çok popüler oldu. O kadar popüler oldu ki egzersiz alanlarında binlerce kişi egzersizleri yapmaya başladı. Falun Dafa uygulamasını yapan kişi sayısı 70 milyonu geçince Çin hükümeti bu durumu bir tehdit olarak gördü. O zamanki hükümet, Çin Komünist Partisi’nin üye sayısından daha fazla uygulayıcıya sahip olan Falun Dafa’yı bastırmak istedi.

Çeşitli negatif propogandalar kullanan hükümet, negatif propangandaları ters tepince çareyi Falun Dafa’yı yasaklamakta buldu. 20 Temmuz 1999’da Çin’de Falun Dafa’yı yasaklamakla kalmadı, uygulayıcıların artmasını önlemek amacı ile uygulamayı yapan kişileri tutuklatarak işkencelere başladı. 12 yıl önce başlayan bu işkence Uygur Türklerine yapılan bastırma çabaları gibi hala devam etmektedir. Bu konu ile olarak dünyanın birçok ülkesindeki insan hakları kuruluşları Çin’e davalar açmıştır.

Fotoğraf: The Epoch Times

Göstericiler Basına (Cihan Ajans, Anadolu Ajansı, Show Tv ve Yerel basın…gibi) yaptıkları açıklamada: Tek isteklerinin Çin’deki işkencelerinin sona ermesi olduğunu belirttiler. Ayrıca insan hakları konusunda yapılan gösterileri durdurmaları için Çin konsolosluğunun Dış İşleri Bakanlığına yaptıkları engellemeleri durdurmalarını söylediler.

Arabistan’dan gelen bir çift konu ile ilgili duyarlılıklarını pankart ile birlikte resim çekilerek göstermek istediler. Fotoğraf: The Epoch Times

Halkın yanı sıra yabancı turistlerde egzersiz gösterimi ve işkence ile çok ilgilendi. Arabistan’dan gelen bir çift konu ile ilgili duyarlılıklarını pankart ile birlikte resim çekilerek göstermek istediler. Bazı vatandaşlar gösteri sırasında Çin’de yapılan işkence ve insan hakları ihlalleri ile ilgili “sonuna kadar arkanızdayız.” diye bağırarak desteklerini belirttiler.

Sizin için seçtiğimiz haberler;

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.