Doğanın Sabrı Ve İnsanın Sınavı: Orman Yangınları

(Fotoğraf: Andreas Berget, Pexels)

Ülkemizin dört bir yanında ormanlar cayır cayır yanıyor. Dünyanın birçok ülkesinde de benzer acılar yaşanıyor ve hepimizi derinden üzüyor. Doğasına, ormanlarımıza ve geleceğimize büyük zarar veren bu felaketlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Yangınla mücadele eden çalışan kahramanlarımıza kolaylıklar diliyoruz.

Her yangınla birlikte yalnızca ağaçları değil, binlerce canlının yaşam alanını, geleceğe bırakacağımız en değerli mirası da kaybediyoruz.

Yıllardır doğanın dengesini bozuyor, ormanları azaltıyor, su kaynaklarını kirletiyor ve yeşil alanları betonla kaplıyoruz. Bunun sonucunda iklim değişikliği derinleşiyor; aşırı sıcaklar, kuraklık ve büyük yangınlar daha sık yaşanıyor. Doğa intikam almıyor, yalnızca bozulan dengesini bize hatırlatıyor.

Ormanlar sadece ağaçlardan ibaret değildir. Onlar temiz havamız, su kaynaklarımız, toprağımızın güvencesi ve sayısız canlının evidir. Bir orman yandığında yalnızca ağaçlar değil; kuşlar, hayvanlar ve insanın geleceği de zarar görür.

Bugün hepimize önemli görevler düşüyor. Bir kıvılcımın nelere mal olacağını unutmamalı, ormanlarımızı korumalı, suyu ve doğayı bilinçli kullanmalı, yeşil alanları çoğaltmalıyız. Doğayı korumak yalnızca çevreyi değil, insanın yaşam hakkını da korumaktır.

Unutmayalım ki bu dünya bize miras değil, gelecek nesillerden ödünç aldığımız bir emanettir. Eğer bugün doğaya sahip çıkarsak, yarın çocuklarımız da nefes alabilecekleri yeşil bir dünyada yaşayacaktır.

Doğayı yaşat ki insan yaşasın.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.