Forbes Dergisi, Çin’de Falun Dafa Uygulayıcılarının Maruz Kaldığı Yasadışı Organ Ticaretini Tartışıyor

Çin’de cereyan eden ve inanılması güç olan, yasadışı organ ticareti, gün geçtikçe daha fazla kamuoyunun ve toplumun ilgisini çekiyor. Dünyaca ünlü Forbes dergisine göre, Falun Dafa uygulayıcılarının maruz kaldığı yasadışı organ ticareti ile ilgili ortada birçok sağlam kanıt bulunmakta.

Falun Gong (Falun Dafa) bilgilendirme etkinliği sırasında yasadışı organ alımı canlandırması (Fotoğraf: ANTONY DICKSON / Getty Images)

Ünlü Forbes dergisindeki makalenin başlığı: “Çin’deki yasadışı organ ticareti akıllarda birçok soru işareti bırakıyor”

Makale, Ewelian U. Ochab tarafından yazılmış ve Ekim ayı ortasında yayınlanmıştır. Merkezi New York’ta bulunan Forbes, dünyanın en başarılı ticari dergilerinden biridir.

Ochab yazısında şöyle diyor: “

“Kapsamlı kanıtlar, Çin komünist rejiminin vicdan mahkumlarını, özellikle de Falun Dafa uygulayıcılarını öldürdüğü ve elde edilen organlarla yasadışı organ ticareti çemberini beslediği görülüyor.”

Ochab devamında, organ naklinin çok ciddi evrensel kurallara tabi, tıbbi bir prosedür olduğunu vurguluyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) da, organ nakli için uluslararası standartların dikkate alınması gerektiğine vurguluyor. Bu kurum bu konu ile ilgili websitesinde: “İnsan Hücresi, Doku ve Organ Nakli Hakkında Rehber İlkeler” adı altında bir metin yayınladı.

Ochab şöyle açıklıyor:

“Örneğin, Yönerge 1’de, organ nakli için, organ bağışçısının onayı gerekmektedir. Yönerge 10, organ nakli izlenebilirliği gerektirir. Yönerge 11, bağışların şeffaf ve kontrol edilebilir olması talep edilir. Buna karşılık, bireylerin (ölü veya diri olsun) rızası olmadan organlarını almak, yasadışı organ ticaretidir.”

Çin’deki Yasadışı Organ Ticareti: ABD Kongresi ve Avrupa Parlamentosundaki Soruşturmalar ve Duruşmalar

Forbes dergisi raporu, 16 Ekim’de İngiltere Parlamentosunda, Çin’deki yasadışı organ ticaretinin ele alınmasından sonra yayınlanmıştır.

Parlamentonun o gün ki gündeminde, Çin rejiminin vicdan mahkumlarından – özellikle de Falun Dafa uygulayıcıları, Tibetli Budistler, Uygur Müslümanları ve  kiliseye kayıtlı olmayan Hıristiyanlar gibi azınlıklardan yasadışı bir şekilde iç organlar elde ettiği ve bu şekilde kendi yasadışı organ ticari çemberini beslediği tartışıldı.

Falun Gong olarak da bilinen Falun Dafa, geleneksel bir Qi Gong uygulamasıdır. Beş takım fiziksel egzersize ek olarak,  zihni ve bedeni geliştiren bu uygulama “Doğruluk, Merhamet ve Hoşgörü” ilkelerine dayalıdır.

Ochab devamında, yasadışı organ ticareti iddialarının gerçek olamayacak derecede akıl almaz olduğunu, ancak ABD Kongresi ve Avrupa Parlamentosu’ndaki soruşturma ve duruşmalara konu olduğu gerçeğini hatırlatıyor.

Ayrıca ABD Temsilciler Meclisi ve Avrupa Parlamentosu’nun da “vicdan mahkumlarının sistematik, devlet destekli ve rızası olmayan bireylerin organlarının alınmasını” kınayan kararlar aldığını belirtti.

Ochab şöyle yazıyor:

“Çin’deki yasadışı organ ticareti iddiaları, 2016’daki bir raporda sunuldu: Kanlı Hasat/Katliam: David Kilgour, David Matas ve Ethan Gutmann tarafından yayınlanmıştır. Üç yazarın bulguları, İngiltere Parlamentosu Temsilciler Meclisi ve 23 Haziran 2016 tarihinde Dışişleri Komitesinin oturumları sırasında diğer birkaç oturumda sunuldu.”

Ve dahası:

“Kilgour, Matas ve Gutmann tarafından yapılan araştırma, Çin’deki organ nakli ile ilgili iki önemli sorun hakkında bilgi veriyor:

Birincisi, Çin’deki organ nakli sıklığı, resmi istatistiklerde belirtilenden daha fazla ve bu (muhtemelen büyük olasılıkla) yalnızca organ nakli ile ilgili. Raporda, Çin hükümetinin resmi istatistiklerinin her yıl yaklaşık 10.000 organ nakli yapıldığını öne sürdüğü belirtildi. Bununla birlikte, gerçek organ nakli sayısı yılda 60.000 ila 100.000 arasındadır.

İkincisi, raporda vicdan mahkumlarının organ toplama için özel hedeflenen gruplar haline geldiği öne sürülüyor. Meclis Dışişleri Komitesi tarafından yapılan sözlü oturumda Gutmann, organ alımının Falun Dafa uygulayıcılarına zulmetmek ve insan organlarının tedarikini sürdürmek için bir yöntem olarak kullanıldığını belirtti.”

Forbes dergisi makalesinde ayrıca, Çin’deki bağımsız organ toplama araştırmalarının ilk ve en önemli adım olduğunu ve organ toplama alanında yer alan kişilerin kovuşturulmalarına temel teşkil edebileceğini belirtiyor.

(Bu makalede Minghui‘den metin içermektedir)

Çeviren: Evren Durmaz, Epoch Times Türkiye

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.