Gazete CEO’su: ‘İnsanoğlu Nasıl Var Oldu’ Kaotik Bir Dünyada Çözüm Öneriyor

Cho Chung-yeol, Andong Daily CEO’su ve Yayıncısı (Lee Yun-Jeong /The Epoch Times)

Güney Kore’de yerel bir gazete olan Andong Daily’nin CEO’su ve yayıncısı Cho Chung-yeol, Falun Gong’un kurucusu Li Hongzhi’nin “İnsanloğlu Nasıl Var Oldu” adlı makalesini okuduktan sonra şunları söyledi: “Modern toplumda ahlakın çökmesinin nedeni Tanrı’nın varlığını unutmuş olmamızdır. İyi ve kötünün bir arada var olduğu içimizdeki iyiyi güçlendirmek için, dine ya da zihin-beden terbiyesine ihtiyacımız var.”

Epoch Times, 25 Mart sabahı Güney Kore’nin başkenti Seul’de bulunan bir kraliyet sarayı olan ve “Erdem ve Uzun Ömür Sarayı” anlamına gelen Deoksugung Sarayı yakınlarındaki bir kafede Bay Cho ile bir araya geldi.

Bay Cho, Bay Li’nin makalesini okurken edindiği genel izlenim hakkında “Günümüz dünyasında insanların eksikliğini hissettiği bir şey buldum. Kim olduğum, neden yaşadığım ve nasıl yaşamam gerektiği hakkında daha derin düşünmek için iyi bir fırsattı” dedi.

‘Zorluklar Karşısında Bile Bilge ve Anlayışlı Olun’

Dindar bir Hıristiyan olan Bay Cho, “Yaratıcıyı kabul etmek Hıristiyanlığa benzer,” dedi. “Yaratılışçılığı reddeden pek çok insan var ama Bay Li’nin düşüncesinin genişliği beni şaşırttı.”

Cho, “Evrenin oluşum, durağanlık, dejenerasyon ve yıkımdan geçtiğini, insanların da doğum, yaşlanma, hastalık ve ölümden geçtiğini söyleyen Bay Li’ye katılıyorum,” dedi. “Bunlar evrensel süreçlerdir ve insanlar bunları inkar edemez.”

“Bay Cho, “Materyalizme ve para peşinde koşmaya takıntılı pek çok insan var ve dünya çok kaotik” dedi ve Bay Li’nin bir çözüm sunduğunu söyledi. “

“Hayatım boyunca, hayatın kolay olmadığını ve işlerin istediğim gibi gitmediğini fark ettim” dedi. “İster ülkenin cumhurbaşkanı olun, ister atık kağıt toplayan yaşlı bir kadın, hayatın acısı muhtemelen herkes için benzerdir.

Bay Cho, “Bay Li’nin makalesini okuduktan sonra, zorluklar karşısında bile bilge ve anlayışlı olmanın önemli olduğuna ve bu şekilde yaşamam gerektiğine daha çok ikna oldum” dedi. “Bu dünya tek başına yaşanamaz, bu nedenle bazı kayıplar yaşasak bile kendi argümanlarımızı öne sürmemeliyiz. Başkalarını da düşünmeli ve birlikte yaşamalıyız.”

‘İnsanların Koruması Gereken Ahlak ve Değerler Çöktü’

Bay Cho, Bay Li’nin makalesini okumanın kendisini muhakemenin önemi hakkında düşünmeye sevk ettiğini söyledi.

“Günümüz toplumunda, insanların koruması gereken ahlak ve değerler gibi pek çok şey çökmüş durumda,” dedi ve “neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda ayrımcılık yaptığımız için Güney Kore’nin nasıl bir durumda olduğunu ve nasıl yaşamamız gerektiğini unutuyoruz,” diye endişesini dile getirdi. “

“Doğruyu yanlıştan ayırmak için ilkeler olmalıdır ve bu ilkelerin standartları insanların sahip olması gereken ahlak ve değerlere dayanır” dedi. “Ahlak çöktüğünde hayvanlar gibi oluruz. Kendimiz için iyi olanı yapmaya çalışmak yerine başkalarını düşünmeliyiz. Toplumun ve ülkenin kalkınması için iyi geleneksel değerler yeniden tesis edilmelidir.”

İncil’den alıntı yapan Bay Cho şöyle dedi: “Şeytanlar Tanrı ile insanlar arasındaki bağı koparmak için sürekli çalışıyorlar.”

Onların eline düşmeden Tanrı ile ilişkiyi sürdürebilmek için insanların kutsanmış olması gerektiğini söyledi.

“Bunu yapmak için, doğru hayatı nasıl yaşayacağımızı düşünmeli ve zihin ve beden terbiyesi yoluyla huzur ve özgürlüğü yeniden kazanmalıyız. Örneğin, maneviyat pratiği yapmak ya da bir Hıristiyan ayinine katılmak gibi” dedi.

“Din artık eskisi gibi değil ve asıl amacını yitirdi” diyerek insanları dinin asıl amacına dönmeye ve Tanrı ile insanoğlu arasındaki bağı bulmaya çağırdı.

‘İnsanlık Ahlakının Bir Kez Daha Güçlenmesi İçin İyi Bir Fırsat’

“İnsanoğlu nasıl var oldu sorusuna yalnızca Tanrı cevap verebilir” diyen Cho, “ancak bu, tüm insanların paylaşması ve üzerinde düşünmesi gereken bir sorudur.”

“Doğduğumdan beri ailemden, toplumumdan ve ülkemden çok fazla koruma ve fayda gördüm, bu yüzden bundan sonra iyi bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm” diyerek makalenin hayatı üzerindeki etkisini anlattı. “Özellikle bir gazeteci olarak, makaleler ve kitaplar aracılığıyla başkalarının iyi kararlar vermesine yardımcı olma konusunda bir rol oynamam gerektiğine karar verdim. “

Bir Hıristiyan olarak Bay Li’nin yazılarının inancını güçlendirdiğini belirten Li, “İncil’i daha derinlemesine okuyacağım ve ezberlemeye çalışacağım. Ayrıca diğer dinleri de keşfetmek istiyorum.”

“Bu makalenin kamuoyu tarafından yaygın olarak bilinmesinin olumlu bir etkisi olacağını düşünüyorum” diyen Cho, “İnsanlığın evrensel değerlerinin ve ahlakının bir kez daha güçlenmesi için iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum” dedi.

“Bu makale, başta kanun yapıcılar, hakimler ve gazeteciler olmak üzere toplumumuzdaki kanaat önderleri tarafından okunmalıdır” dedi.

Haber: Lee Yun-Jeong, The Epoch Times
Çeviri: Tijen A.Ç., The Epoch Times, Türkiye

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.