
Tutuklu cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, okuyucuyla buluşmadan mahkemece yasaklanan “Millet Şahidimdir” kitabının tanıtım videosunu paylaştı.
Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mahkemedeki savunmalarını bir araya getirdiği “Millet Şahidimdir” adlı kitap henüz baskı aşamasındayken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine dağıtılması ve satışa sunulması yasaklandı.
İmamoğlu, “Millet Şahidimdir” kitabının tanıtım videosunu Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından paylaştı. İmamoğlu, “Bir insanın sözü dört duvar arasında durdurulabilir mi? Bu sözlerle duyuracaktım ve 30 Ağustos’ta raflarda olacaktı Millet Şahidimdir. Millet olduğu sürece sesim kısılamaz” notunu düştü.
İmamoğlu’nun sosyal medya platformu X’teki Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından yapılan o paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
“Söylemek istediklerimi tam olarak anlatamadım. Sözüm defalarca kesildi, ertelendi, unutulmaya bırakıldı. Günü geldiğinde de susma hakkımı kullandığım iddia edildi, tutanağa geçirildi. Ama bir insanın sözü, dört duvar arasında durdurulabilir mi?” Bu sözlerle duyuracaktım ve 30 Ağustos’ta raflarda olacaktı “Millet Şahidimdir” Millet olduğu sürece sesim kısılamaz.”
Kitabın anlatıldığı videoda İmamoğlu:
“1,5 yıldır 12 metrekarelik bir hücredeyim. Duruşmalar başladığından beri bana hep aynı şey söylendi, ‘Savunma yaparken hepsine cevap verirsiniz’ ama sözüm kesildi. Savunmam ertelendi ve sonunda tutanağa ‘Susma hakkını kullanmıştır’ yazıldı. Oysa ben susmadım. Beni susturmak istediler. Mahkemede anlatamadıklarımı şimdi anlatıyorum. İtirazlarımı, sorularımı, yaşadıklarımı ve gerçekleri. Çünkü bir insanın sözü dört duvar arasına hapsedilemez. Mahkeme beni dinlemeyebilir ama millet dinler. Millet görür. Millet şahittir. Savunma susturulamaz. Millet susturulamaz. Millet şahidim. Benim söylemek istediğim her şey şimdi sizlerle.” ifadeleri kullandı.