Kuzey Kore’de Köpek Beslemek Artık Yasadışı

Fotoğraf; Pixabay

Kuzey Kore rejimi, evcil hayvan beslenmesini “Kapitalist dejenerasyon”un bir tezahürü olarak nitelendiriyor. Kuzey Kore rejimi, köpeklerin evcil hayvan olarak tutulmasını yasakladı ve tüm hayvanların toplatılmasına karar verdi. Görünüşe göre, Kim bu şekilde, ülkedeki gıda kıtlığına karşı önlem almak istiyor.

“Daily Mail”, Güney Kore basınında çıkan haberlere atıfta bulunarak, Kuzey Koreli diktatör Kim Jong-un, köpeklerin evcil hayvan olarak tutulmasını “Kapitalist dejenarasyon”un bir sembolü ve “burjuva ideolojisine yönelik zehirli bir eğilim” olarak damgaladığını duyurdu.

Pyongyang’daki yetkililer, köpek sahiplerinin izini sürmeye ve köpekleri devlete ait hayvanat bahçelerine veya restoranlara teslim etmeye başlayacaklar. Görünüşe göre, böylece kesintiye uğrayan ülkenin gıda tedarikini desteklemeyi amaçlıyorlar.

Kötü Yönetim ve Doğal Afetler

2020 Temmuz’un başlarında, Kim Jong-un, evcil olarak köpek sahipliğinin yasalara aykırı olduğunu ilan ettiği söyleniyor. Buna göre, başkent Pyongyang’daki eyalet köpek avcılarının hayvanları  takip etmeye ve toplamaya başlaması gerekiyor. Sahiplerden, köpekleri kendi rızalarıyla vermeleri bekleniyor, aksi takdirde karşı çıkanlar cezalandırılacak ve köpeklere zorla el konulacak.

Kısa süre önce yayınlanan bir BM raporu, komünist diktatörlük döneminde, ülkenin 25,5 milyonluk nüfusunun en az yüzde 60’ını etkilediği söylenen “yaygın gıda kıtlığından” söz etti. Rejim, sahip olduğu bütçe fonlarını altyapı ve besin kaynakları için kullanacağı yerde, bu kaynakları silah üretiminde ve nükleer füze programlarının geliştirmesinde kullanmakta, bu da uluslararası yaptırımlar durumu daha da kötüleştiriyor.

Kötü sosyalist yönetime ek olarak, tarım alanlarını tahrip eden ve kıtlığa yol açan baraj patlamaları veya seller gibi doğal afetler de ülkeyi zorluyor. Yakın zamanda, yaklaşık 17.000 ev ve 600’den fazla kamu binası ile birlikte 40.000 hektardan fazla ekilebilir arazinin bu şekilde tahrip edildiği söyleniyor. Rejim, Covid-19′un ülkede yayılmasına neden olabileceği gerekçesiyle dış yardımı resmi olarak reddediyor.

Köpekler, 1989’dan Beri Kuzey Kore’nin Başkentindeki Özel Evlerde Yaygın Olarak Bulunuyor

Güney Kore’de giderek unutulan bir gelenek olan köpek eti tüketimi artık kuzeyde bir Rönesans görebilir. Güneyde de, halihazırda yiyecek olarak hazırlanmaları için çiftliklerde yaklaşık bir milyon köpeğin yetiştirildiği söyleniyor. Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da, insanın en iyi arkadaşı olan köpek ile yapılan yemeklerde uzmanlaşmış birkaç restoran olduğu da biliniyor.

Et genellikle çorbalarda veya sebzeli güveçte servis ediliyor. Köpek eti tüketiminin vücudu güçlendirdiğine ve çok fazla enerji getirdiğine inanılıyor.

Chosun Ilbo (Güney Kore), köpek sahiplerinin artık diktatör Kim’i “arkasından” lanetlemesi gerektiğini yazıyor ve söylüyor. Aktif ve hatta pasif bir direniş ise beklemek boşuna olur, çünkü köpekleri teslim etmeyi reddetmek, ülkedeki en yüksek haysiyete itaatsizlik olarak da yorumlanabilir.

Esas olarak başkent sakinleriyle sınırlı olan özel köpek sahipliği, rejimin komünist devletlerin prestij etkinliği olan “Dünya Gençlik Festivali” ni düzenlediği ve imajını bu şekilde iyileştirmek istediği 1989 yılından bu yana yaygındır.

Bir zamanlar evcil köpek sahibi olmak aynı zamanda ekonomik kalkınmanın ve zarafetin bir ifadesiydi. Devlet televizyonunda bile, evcil hayvana sahip olan birkaç aile dizisi vardı.

Kim Jong-un İki Av Köpeği Vermişti

Diktatör Kim, 2018’de Trump’ın mümkün kıldığı yumuşama politikasının bir sembolü olarak, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’e, 2 tane “Pungsan” tazısı hediye etmişti. Bununla birlikte, o günlerde bile, Kuzey Kore’deki köpek sahiplerinin nakit veya ayni olarak bir “köpek kürk vergisi” ödemeleri gerekiyordu. Böylelikle “İşçi Partisi” nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle, hak eden Parti Yoldaşları’na kürkler verilecekti.

Yazan: Reinhard Werner, The Epoch Times

Çeviren: Evren Durmaz, Epoch Times Türkiye

*Bu makalede ifade edilen görüşler yazarın görüşleridir ve The Epoch Times’ın görüşlerini yansıtmamaktadır.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.