Li Hongzhi’nin Makalesinde Manevi Bir Ahenk Var

Mykeljon Winckel, Yeni Zelandalı bir caz müzisyeni ve aynı zamanda dergi yayıncısıdır. Li Hongzhi’nin “İnsanoğlu Nasıl Var Oldu?” başlıklı makalesinin dünya için bir uyanış çağrısı olduğuna inanıyor. (Röportaj videosundan ekran görüntüsü)

Mykeljon Winckel, Yeni Zelandalı bir caz müzisyeni ve aynı zamanda bir derginin sahibidir.Winckel, Falun Dafa’nın kurucusu Bay Li Hongzhi’nin “İnsanoğlu Nasıl Var Oldu?” adlı makalesini okudu. Makale, Winckel’in insan uygarlığının döngüleri hakkındaki manevi görüşleriyle uyumluydu. Hemen makaleyi kendi web sitesinde yeniden yayınladı. The Epoch Times ile yaptığı bir röportajda, daha fazla insanın bunu okumasını umduğunu söyledi.

Bay Li’nin makalesi, reenkarnasyonun insanlar için bir döngünün parçası olduğundan bahsediyordu. Reenkarnasyon Batı teolojik geleneklerinde mevcut değildir. Buna rağmen Winckel, kişisel deneyimlerinin onu reenkarnasyona inanan biri yaptığını belirtti. Bu nedenle, Bay Li’nin reenkarnasyon kavramı kendi inançlarıyla uyum sağlıyordu. Winckel, hayatında manevi anlamda uzun bir yolculuk geçirdiğini anlattı. Bir zamanlar Los Angeles’ta büyük bir kiliseye düzenli olarak gittiğinden bahsetti. Ayrıca tüm hayatı boyunca inanç, umut, empati ve özgürlük aradığını açıkladı.

“Makaleyi okuduğumda, döngüyü anlayabildim ve makalenin bahsettiği döngüsel doğayı hissettim. Döngüler yaşam boyunca gelişir ve bu hepimizin başına gelir. Doğuyoruz ve farklı aşamalardan ve farklı döngülerden geçiyoruz ve ölüyoruz. Ve her şey tekrar tekrar oluyor,” dedi.

Winckel’in Hollandalı ebeveynleri, II. Dünya Savaşı’ndan sonra 1950’lerin başında Yeni Zelanda’ya geldi. Babası savaşa katılmıştı ve annesi 97 yaşına kadar yaşadı. Vefatından birkaç hafta önce savaş sırasında Japon ordusu için bir rahatlama kadını olduğunu açıkladı. Winckel’in ailesi dindar değildi. Ama Winckel’in hayatında çok önemli bir figür olan annesi, bir Yaratıcı’ya inanırdı. Ayrıca Winckel’in dünya görüşünü ve manevi hayatını şekillendirmede aile geçmişi de etkili olmuştu.

Annesinin üzerindeki etkisinden bahseden Winckel, hayatı boyunca annesinin güçlü sevgisi ve hoşgörüsünün kendisini etkilediğini söyledi. “Onun ne kadar büyük bir sevgi kapasitesine sahip olduğunu onu kaybettikten sonra fark ettim. Ne kadar büyük zorluklara katlandığını ve bunları bağışlamaya dönüştürebildiğini şimdi anlıyorum” dedi.

Evrenin Dört Aşaması

Bay Li makalesinde, evrenin oluşum, durağanlık, dejenerasyon ve yıkımdan oluşan dört aşaması olduğunu anlatıyor. Ardından şu anki dünyanın, son aşamada olduğunu söylüyor. Röportaj sırasında Winckle’a bu konu hakkındaki düşünceleri sorulduğunda aynı fikirde olduğunu söyledi. Böyle bir dönüşüm sürecinin yalnızca bireysel yaşamlarımızda olmadığını söyledi. Ayrıca medeniyetlerin gelişimi ve evrimi de dâhil olmak üzere her şeyde aynı sürecin olduğunu belirtti. İnsanlığın totaliter bir mücadelede bir piyon konumunda olduğu görüşünü daha ayrıntılı olarak açıkladı. Winckle, “Bu, şu anki dünyamızda bir mücadeledir ve biz bu mücadelenin sonuna yaklaşıyoruz. Çoğu insan makalenin ne hakkında olduğunu anlamıyor, bu yüzden Bay Li’nin yazdıkları çok önemli” dedi.

“Tarihe bakarsanız, medeniyetlerin döngüsel olarak yükselip düştüğünü görürsünüz. Bay Li, bu medeniyetlerin her zaman geçtiği bu döngünün dört aşamasından söz ediyor” diye ekledi.

Bunun yanı sıra Mykeljon, The Epoch Times hakkındaki görüşlerini de paylaştı. “The Epoch Times’ı, gerçeği arayan ve harika iş çıkaran bir medya rehberi olarak görüyorum” dedi. Mykeljon, The Epoch Times’a çok aşina ve komünizm ve totalitarizm hakkında derin bir anlayışa sahip. Konuşmalarında sürekli olarak özgürlüğün değerini ve kişisel olarak özgürlük arayışını vurguladı. Ayrıca Bay Li’nin bu kaotik dünyada böyle önemli bir konuyu gündeme getiren makalesini yayımlama cesaretini gösterdiği için The Epoch Times’ı övdü.

Yetenekli bir müzisyen olan Winckel, 18 yaşında Amerikalı bir eğlence şirketinin teklifi ile karşılaştı. Şirket onu beş yıllık bir sözleşme ile Hollywood’a götürmek istiyordu. Eğlence endüstrisinin uyuşturucu ve kötü etkileriyle kendisini lekelemek istemeyen Winckel, teklifi reddetti. Brisbane, Avustralya’ya giderek müzik akademisinde müzik teorisi ve performans teknikleri üzerine eğitim aldı. Caz performansında uzmanlaşarak Yeni Zelanda’da kendi sahne sanatları şirketini kurdu. Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde devam etti.

Winckel, 2004’te Amerika Birleşik Devletleri’nden Auckland’a döndü. Bugün de yönetmeye devam ettiği topluluk dergisi eLocal’ı kurdu. Kendisi ve grup üyelerinin seslendirdiği “Amsterdam”, 2018’de Billboard’un Çağdaş Caz listesinde 1 numaraya ulaştı.

Janice Liu bu rapora katkıda bulunmuştur.

Yazan: Daisy Lee, The Epoch Times

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.