Geçirdiği talihsiz iki kazanın ardından bisiklet yarışlarına ara veren Mersinli bisiklet sporcusu Alperen Ahmet Yurteri uzun zamandan sonra katıldığı ilk yarışı yedinci sırada bitirerek parkurlarda hala iddialı olduğunu gösterdi.
2006 yılında lisansını alarak bisiklet sporuna amatör olarak başladıktan sonra yükselen bir grafikle 2010 yılında milli takıma girme şansı yakalayan fakat daha sonra geçirdiği talihsiz kazalar yüzünden spor hayatına antrenör olarak devam etme kararı alan Alperen Ahmet Yurteri uzun bir aradan sonra girdiği yarışta 7.lik alarak parkurlara geri dönüş sinyali verdi.
Yurteri, 29 Ekim tarihinde İstanbul’da Beykoz Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 29 Ekim Beykoz Cumhuriyet Kriteryum Yarışına katıldı. 18-34 yaş kategorisinde 48 km yarışan Yurteri parkuru 1 .29.30 sn ile 7. sırada bitirdi. %+17-17’ye varan inişli çıkışlı zor bir parkuru bitiren Yurteri katıldığı yarışla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi; “Gün geçtikce antrene oluyorum. Benim vücut tipime uyan bu tip parkurlarda şu an için %70 derece alabileceğimi düşünüyorum. Bundan sonraki yarışlarda dereceye gireceğime inanıyorum.” dedi.
Ayrıca Mersin’deki bisiklet sporu ile ilgili çalışmalarıyla da ilgili bilgi veren Yurteri; “Mersin’in bisiklet ile anılan adını Türkiye’nin tüm illerinde duyurmaya devam ediyoruz. Mesleğimiz olan spor bisiklet dalını güçlendirecek hamleler yapıyor ve bu duygunun vermiş olduğu görev ruhuyla içimiz huzurlu yolumuzu yüceltmeye devam ediyoruz.” dedi.
Yurteri ayrıca yeni kurdukları bisiklet takımı ile de Mersin’i gururlandırmaya devam edeceklerini söyledi.
Alperen Ahmet Yurteri’nin sporcu geçmişi ve spora ara vermesine sebep olan geçirdiği kazalar
Yurteri 2006 yılında lisansını alarak bisiklet sporuna amatör olarak başladı. Lisansını aldıktan sonra kulüpler arası puanlı yarışlara katılmak için hazırlık yaptı. Girmiş olduğu ikinci yarışında Türkiye 5.ciliği sırasına oturdu. Gelen başarı ile birlikte tüm zamanını bisiklet antrenmanlarına vermeye başladı. 2008 yılının başında sezon açılış yarışlarında gösterdiği performans ile Türkiye Genel Klasman liderliğine oturmayı başardı. O sene milli takıma girmesini sağlayacak kadar iyi dereceler aldı.
2010 yılında genç kategoriye geçti. O sene aldığı dereceler ile Türkiye klasmanında ilk ona girdi. Aldığı dereceler ile milli takıma kabul edildikten sonra Marmaris’teki milli takım kampına gitti. Burada yaptıkları bir antrenman sonrasında dingin bir seviyedeki soğuma pozisyonunda kaldıkları otele doğru pedal çevirirlerken, bankadan para çekmek için aracını yolun ortasına fevri bir şekilde park etmiş bir araca frenlere basmasına rağmen kaçınılmaz bir şekilde çarptı. Grubu kontrol eden bir ön bir arka iki eskort olmasına rağmen, grubun en arkasından dinlenme pozisyonunda geldiği için, öndekilerin aracı fark edip kaçabilmelerini sağlayan fırsattan mahrum kalmış ve çaresizce park helindeki arabaya çarpmıştı. Sürücünün bu hatası köprücük kemiklerinin kırılmasına sebep oldu. Böyle bir hata Yurteri’nin büyük umutlarla hazırlandığı Almanya’da yapılacak olan Grand Prix yarışlarına katılamamasına sebep oldu.
İkinci beklenmeyen kaza
Yurteri’nin köprücük kemiği kırıldıktan sonra iyileşmesi 6 ayı buldu. Bunun yanında kaybettiği performansı yakalayabilmesi için de bir seneden fazla çalışması gerekti. Bu toparlanma dönemin sonunda da elit kategorisinde yarışmaya başladı. Daha zor bir kategori olduğundan çok çalışması gerekti. Gençlik ve Spor Müdürlüğünün sağladığı olanaklarla yapmış olduğu dereceler 2011, 2012 ve 2013 yıllarında çok dikkat çekti. 2014 yılının sonunda takım olarak Türkiye ikincisi olmalarının arından, milli takıma girme heyecanı ile birlikte 2015 yılı sezon başlangıcı için çalışmaya başladı. Mersin’de yapılacak olan bu başlangıç ile iyi bir çıkış yapmayı böylece milli takıma girerek olimpiyatlarda yarışmayı planlıyordu. Milli takım kampına seçilen arkadaşı ile birlikte yarışa çok iyi hazırlandı. Sezonun son antrenmanı bittikten sonra evlerine dönerken, o saate otoban yolunu kullanmaması gereken bir TIR, çevreyolunda, yüksekliğinden dolayı Yurteri ve arkadaşlarını fark etmedi ve kavşakta dönüş kurallarını da ihlal ederek onlara arkadan çarptı. Ölümden dönen Yurteri’nin bacağı altı yerinden kırıldı ve ayağında doku zedelenmesi meydana geldi.
Yurteri biraz iyileştikten sonra tekrar yarışlara girmeye karar verdi. Sakatlığı tam geçmemiş olmasına rağmen iyi dereceler almayı başardı ve milli takımdan davet aldı. Milli takıma girmeyi çok istediği için kampta acılarını kimseye fark ettirmeden çalışmalarına devam etti ama artık çektiği acılara dayanamayacak hale geldiğinde yapacak bir şey kalmamıştı. Bu kaza onun spor hayatının sona ermesinin sebebi olmuştu.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.