
CHP’nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada, “Ya partimizi alacağız ya da iktidar yürüyüşümüzü yargı darbesi engellemeye çalışırsa bir başka yol bulup partiyi tekrar iktidar yapacağız. Başka bir yolu yok” dedi.
CHP‘nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de ziyaretlerde bulundu. Yurttaşlar ile buluşan Özel, yoğun ilgiyle karşılandı. Özel, İzmir’de Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ve Tire ilçelerini ziyaret etti. Mutlak butlan kararı ile genel başkanlık görevinden alınan Özel, ilk programını Bayındır ilçesinde gerçekleştirdi. Özel’e İzmir İl Başkanlığı görevinden alınan Çağatay Güç, Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu, partinin İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları eşlik etti. Özel güne, Bayındır ilçesindeki Bayçikoop Çiçek ve Kadın Kooperatifi’ni ziyaret ederek başladı.
Özel, Bayındır ilçesinde katıldığı programda konuşmasında: “Malum, partimize karşı büyük bir haksızlık yaptılar. Partimizin yapılan son dört kongresini kazanmış olan ekibin kazandığı kongrelere bakmadan, altı yıl önceki bir seçimin sonucuna göre partinin başındaki Genel Başkan’ı değiştirmeye çalışıyorlar. Dün söylemiş, “Ben bu işin hiçbir yerinde yokum” diye. Recep Tayyip Erdoğan ve onun atadığı Adalet Bakanı bu işin tam göbeğindedir. Bunu herkes böyle bilsin” dedi. Özel, Bayındır’ın ardından Ödemiş’te yurttaşlarla buluştu.

Özel, Ödemiş ilçesinde yaptığı konuşmada “Sandık varsa varız, sandık yoksa yokuz” dedi. Özel, konuşmasına şöyle devam etti: “İnşallah biz de Recep Tayyip Erdoğan’ı, kendini yenilmez sanan Recep Tayyip Erdoğan’ı 23 yıl sonra ilk kez yenen ekip olarak, partide göreve geldiği günden dört ay sonra geldiği seçimlerde partiyi 47 yıl sonra birinci parti yapmış olan Genel Başkan olarak ve onun yönetimi, kadroları olarak en kısa zamanda ya partimizi düze çıkaracağız, partimizi alacağız ve partimizi her ankette olduğu gibi yapılacak ilk seçimde de birinci parti yapacağız ya da iktidar yürüyüşümüzü yargı darbesi engellemeye çalışırsa bir başka yol bulup partiyi tekrar iktidar yapacağız. Başka bir yolu yok.
Buradan, Ödemiş’ten ant olsun ki kendi namıma ne bir makam, ne bir mevki ama Türkiye için iktidar istiyorum.”
“Biz AKP’ye, kara düzenine, yargı kollarına ve partiye atadığı butlan kollarına teslim olmayacağız“
Seçilmiş Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programının sonunda Gündoğdu Meydanı’nda halkla buluştu. Özel buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
Özel, “Butlancılar bir elin parmaklarıyla ziyaret yaparken biz çay içmeye on binlerle geliyoruz. Hukuksuz karardan sonra İzmir’e gelmiştim, buraya bariyerlemişlerdi. Kordon’dan Gündoğdu’ya gitmiş ve ilk sözlerimi size söylemiştim. Seçilmiş il başkanının görev yapacağı yerde beni böyle karşıladınız… Butlancılara sesleniyorum, görüyor musunuz? Türkiye’de meydanlarda bir şeyler oluyor. Yazın ortasında, sabahın köründe meydanlar doluyor. Milletin önünde kimse duramaz…
Biz ne AKP’ye ne kara düzenine ne yargı kollarına ne de partiye atadığı butlan kollarına teslim olmayacağız…
Biz kazanan CHP’yiz. Biz 23 yıl sonra AKP’yi ilk kez yenenleriz. And olsun ki biz bir daha yenilgiye alışmayacağız, biz kazanacağız Kazanamazsak bırakırız dedik ve sözlerimizi nasıl tuttuysak meydan okuyorum. Kaybetmeye değil kazanmaya adayız, iktidara adayız. Kurultay yapmak bu partinin önünü açmaktır. Bütün anketler kurultay yapılmazsa felaketi gösteriyor. Yeni iktidar yürüyüşünde hep birlikteyiz” dedi.
CHP’nin seçilmiş genel başkanı Özgür Özel, 26-27 Haziran’da Diyarbakır ve Gaziantep’teydi.