
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ABD programı kapsamında gerçekleştirdiği temaslara ilişkin açıklamada bulundu. Türkiye’yi sağlık alanında daha güçlü bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, San Francisco, Washington D.C. ve New York’u kapsayan ABD programının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Memişoğlu; sağlık, biyoteknoloji, bilim ve uluslararası iş birliği başlıklarında kritik görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye’nin küresel sağlık alanındaki konumunu güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
San Francisco’da robotik cerrahi ve hücresel tedavi incelemesi
Bakan Memişoğlu’nun ABD programının ilk önemli duraklarından biri San Francisco oldu. Burada dünyanın önde gelen biyoteknoloji ve araştırma merkezlerini ziyaret eden Memişoğlu, bilim insanlarıyla bir araya geldi.
Görüşmelerde kanser ve hücresel tedavilere yönelik yenilikçi çalışmaları değerlendirdiklerini aktaran Bakan Memişoğlu, sağlık sektöründe çığır açan robotik cerrahi teknolojilerini de yerinde incelediklerini dile getirdi.
Washington’da RFK Jr. ile stratejik zirve
Programın Washington D.C. ayağında ise uluslararası ortaklıklar ön plana çıktı. ABD Sağlık Bakanı Robert F. Kennedy Jr. ile bir araya gelen Memişoğlu, baş başa yapılan görüşmede küresel sağlık gündemini ve iki ülke arasındaki stratejik iş birliği imkanlarını masaya yatırdıklarını belirtti. Görüşmede, küresel ölçekte karşı karşıya kalınan sağlık sorunları ve ortak çalışma alanları üzerinde duruldu.
New York’ta BM pandemi zirvesi
Bakan Memişoğlu, Washington’daki temaslarının ardından New York’a geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) programına eşlik etti.
BM Pandemilere Hazırlık Zirvesi’ne katılan Memişoğlu, Türkiye’nin küresel sağlık vizyonunu, sağlık sisteminin dayanıklılığını ve pandemiye hazırlık konusundaki güçlü yaklaşımını uluslararası kamuoyuyla paylaştı.
“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz”
ABD programının genel bir değerlendirmesini yapan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık altyapısını bilim ve teknolojiyle taçlandıracaklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’nin sağlıkta güçlü altyapısını bilim, teknoloji ve inovasyonla daha da ileri taşımak; ülkemizi küresel sağlık alanında daha güçlü bir merkez haline getirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”