Tüm Dünya Çocukları için Umuda Yolculuk: Çağatay Özdemir
1990 doğumlu Çağatay Özdemir, 1,5 yıldır beyaz yakalı olarak çalıştığı işinden istifa edip, Kasım 2017’den itibaren dünya turuna çıkmış kalbi güzel bir genç…
Çağatay, kim olduğunu anlamak için çıktığı “YOL”da, aynı zamanda insanlara da “kim olduklarını” hatırlatarak, onların hayatlarında bir ilham ve cesaret kaynağı olmayı hedefliyor.
Babası bir öğretmen olan Çağatay Özdemir, çocukluğunu Sivas’ta geçirmiş, daha sonra ise ilkokuldan itibaren İstanbul’da öğrenim görerek Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuş. Dünya turuna çıkmaya karar vermeden önce, birçok kez yurtdışında bulunmuş, hatta kendi girişimciliğinde bazı işlerde çalışmış. Son çalıştığı “holding”ten ise istifa ederek, kendi “YOL”unu bulmaya karar vermiş ve dünya turuna Kasım 2017’de başlamış.
Epoch Times Türkiye’ye yaptığı açıklamalarda Çağatay; dünya turuna çıkmasının nedeninin sadece kendi zincirlerini kırıp, hayata dair kendi “yol”unu bulmak değil; bunun yanı sıra, diğer insanlara da ilham olabilmek olduğunu belirtiyor. Spor, doğa, fotoğraf, hayvanlar gibi birçok alana ilgisi olan Çağatay’ın, özellikle çocuklarla arası çok çok iyi, ve onlar için bu dünyada mutlaka bir şeyler yapmak için kendine söz vermiş.
Şu anda Lübnan’da bulunan Çağatay, günümüzde Suriye’de yaşanan savaşının mağdurları olan çocuklara özellikle dikkat çekiyor. Kendisinin başlattığı “Dance With Hope / Umutla Dans Et” projesi kapsamında, Suriye mülteci kampında çocuklarla buluşarak; aslında bizlere herşeye rağmen her birinin, hepimiz gibi ve tüm çocuklar gibi “umuda” sahip olduklarını ve onlara bu umutlarını gerçekleştirecek şeyin aslında bizim elimizi uzatmak olduğunu gösteriyor. Bu duygu yüklü videoyu aşağıda izleyebilirsiniz:
Kendisi ile konuştuğumuzda bize; “Yolun benim en büyük öğretmenim olduğuna inanıyorum. Bunu yaparken de insanlık için, özellikle de çocuklar için bu dünyada bir şeyler yapmadan gitmemeyi kendime görev edindim.” diyor.
Sözlerine şöyle devam ediyor; “Şu anda Lübnan’dayım ve 3 gündür gezmeyi bırakıp, “Dance With Hope / Umutla Dans Et” projem için Suriye sınırında, Suriye mülteci kampındaki çocuklarla vakit geçirip onlara yardım götürüyorum. Gideceğim her ülkede maddi gücüm ve sağlığım el verdiği sürece özellikle de fakir ülkelerde, fakir çocuklara sevgi dağıtıp, ihtiyaçlarını ulaştırıp onlara yardım edeceğim.”
“Çocuklar dışında farkındalık için farklı milletlerden insan hikayeleri ve daha önce görmediğimiz farklı yaşantıları ülkemize websitem, youtube kanalım ve sosyal medya hesaplarımdan göstermeye çalışıyorum. Bunun için asla bir turist olmayıp, genellikle gittiğim yerlerde yerel insanların evlerinde kalıp, onlar gibi yiyip, onlar gibi dolaşıp, yaşantılarını en iyi şekilde anlamaya çalışıyorum. Bu farklı hayatları; her milletten bir insan olmak üzere, yol hikayelerim ile bütünleştirip blogumda ve sosyal medya hesaplarımda paylaşıyorum. Hayatın siyah-beyaz iki yüzünü de göstermek için hem hayat dolu seyahat videoları hem de hayatın acı kısmını insanlara anlatmaya çalışacağım.”
Çağatay, yola yeni çıktığı için ve hayatın zorluklarını yaşayabilmek için kendisi adına maddi yardım kabul etmediğini söylüyor, fakat duyarlı insanlardan çocuklar için maddi ve manevi her türlü yardım etmelerini beklediğini belirtiyor. Bunun için kendisi ile sosyal medyadan iletişime geçenler yardımda bulunabiliyor. (instagram: cagatay0zdemir, facebook: cagatayozdemirrr, email: info@cagatayozdemir.net)
Şimdiye kadar, Suriye sınırındaki mülteci çocuklar için tanıdığı ve tanımadığı bazı insanlardan 1200 TL’lik bir yardım aldım almış ve üstüne biraz da kendisi ekleyip alışveriş yaparak oradaki çocuklara dağıtmış. Bahsettiği bu güzel paylaşımın videosunu da hemen altta izleyebilirsiniz:
Çağatay Özdemir’e manevi destek olmak isteyenler ise, sosyal medyadan kendisini takip ederek yaptıklarını paylaşabilirler.
27 yaşındaki bu güzel kalpli gencin; hem kendi yaşıtlarına, hem de tüm dünya insanlarına ilham kaynağı olmasını umuyor ve kendisine “YOL”unda başarılar diliyoruz.
Epoch Times Türkiye
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.