Okuyucular “İnsanoğlu Nasıl Var Oldu?” Makalesinden Etkilendiklerini Belirtti
Okuyucular Falun Gong’un kurucusu Bay Li Hongzhi’nin “İnsanoğlu Nasıl Var Oldu?” isimli makalesinin bilinen dinlerden farklı, özgün bir ruhani anlayış sunduğunu söylüyor. Falun Dafa olarak da bilinen Falun Gong, uygulayıcılarını Doğruluk, Merhamet ve Hoşgörü evrensel ilkelerine göre yaşamaya teşvik eder ve meditasyon egzersizleri öğretir.
Epoch Times’a konuşan, Utah’ta yaşayan Mary Bevan, “İnsanların gerçekleri dinlerden farklı bir bakış açısıyla dile getirmeye başlamasının zamanı geldi” dedi. “Bay Li’nin makalesini okuyunca, İsa’nın yaydığı ve insanların yanlış yorumladığı gerçekleri anlatan, iyi bir makale olduğunu düşündüm. İnsanların bu çok temel gerçeklere uyanma zamanı geldi.”
Bir devlet okulunda vekil öğretmen olan 73 yaşındaki Bevan, 20 yıldır heksagramlara ve “Değişimler Kitabı” olarak da bilinen eski bir Çin kehanet kitabı olan I Ching’e ilgisi olduğunu söyledi. Ancak ona göre, makalede anlatılan bilgiler bilim ve maneviyatın buluştuğu bir noktada ve dinle hiçbir ilgisi yok.
Bevan, Bay Li’nin makalesinin kendi benliğinde yankı bulduğunu söyledi. “Bu makalenin ima yoluyla veya doğrudan ifade ettiği kavramlarla yaşayabilmeniz için öncelikle bilmeniz gereken temel gerçekler var” dedi. Karma ve reenkarnasyon kavramlarını “ana akım dinlerden veya Batı kültüründen gizli gerçeklik” olarak adlandırdığını da sözlerine ekledi.
Çocuklara karma ve reenkarnasyon kavramları öğretilirse, şu sözleri de anlayabileceklerini söyledi: “Sana nasıl davranılmasını istiyorsan, başkalarına öyle davran.”
“İnanıyorum ki daha fazla insan gerçeği bilseydi, dünya ve şu anda bulunduğumuz bu yer de değişirdi” diye ekledi. “Bu günlere zamanın sonu diyebilirsiniz. Ancak bu sadece bir değişim dönemi. Büyük bir değişiklik olacak ve insanların bilinçli ya da bilinçsiz olarak yaptıklarının farkına varması gerekecek.”
‘Doğruluk, Şefkat, Hoşgörü’
59 yaşındaki Debi Preston, Bay Li’nin makalesini “gerçekten, ama gerçekten çok sevdiğini” söyledi. Epoch Times’la yaptığı röportajda “Özellikle bugün olup bitenlerle ilgili en önemli şey Doğruluk, Şefkat, Hoşgörü. İnsanlara neler olduğu aşikâr” dedi.
“Hayal kırıklığından kaynaklanan öfkelerini görebilirsiniz. Çünkü temel olarak yapmak zorunda oldukları ama şu anda yapmaları çok zor olan şeylere odaklanıyorlar. Örneğin market alışverişi yapmak, benzin almak veya eğitimle ilgili işler gibi. Demek istediğim, insanlar bu işlerle o kadar meşguller ki.. Bence gerçekten, hakikaten önemli olanın Tanrı’nın lütfunu kazanmak olduğunu unutuyorlar.”
Florida’da yaşayan Preston, Falun Gong uygulayıcılarının doğruluk, merhamet ve hoşgörüsünün Bay Li’nin makalesine yansıdığını gördü: “Eğer, bu gerçekten yoksun olan yerde, Tanrı tarafından öğretilen daha yüksek gerçeklere sıkı bir şekilde tutunup, nezaketi ve iyiliği sürdürebilirlerse ruhlarının yükselmesini sağlayabileceklerdi.”
Doğruluk, şefkat ve hoşgörünün karşımıza basit sloganlar olarak çıkmadığını söyledi. Kendisi için bunların eyleme geçirilecek kavramlar olduğunu ve nasıl davranacakları konusunda herkese rehber olabileceğini söyledi. “Bunun sadece bir slogan olduğunu düşünmüyorum. Bence bu bir yaşam tarzıdır. Sağlık açısından da çok faydalıdır.”
Son 23 yılda milyonlarca Falun Gong uygulayıcısı çalışma kamplarında, akıl hastanelerinde, uyuşturucu rehabilitasyon merkezlerinde, yasa dışı karanlık hapishanelerde veya diğer gözaltı merkezlerinde tutuldu. Ancak uygulayıcıların Çin Komünist Partisi’nin zulmüne karşı barışçıl direnişi devam etti. Birçoğu, inançları ve iman gücü sayesinde kararlı kalma cesaretlerini koruduklarını söyledi.
Preston “gerçekten zor zamanlar geçirseniz bile, mutluluğu inancınızda bulmanız gerektiğine” inandığını söyledi. Ve Bay Li’nin makalesinin, onun bu düşüncelerini pekiştirdiğini belirtti.
Bayan Preston, kendini bir Hıristiyan olarak görüyor ama dine büyük anlamlar yüklemiyor. “İnsanların yarattığı din pek bana göre değil. Kilise sana neye inanacağını söylemek ister. Yani bu sözlerin hepsi yorumdur.” Hatta bazı dini metinlerin başka bir yorumun yorumu olduğunu da sözlerine ekledi.
Yine de, Preston’a göre Bay Li’nin makalesi bir yorum değil, orijinal bilgiler veriyor. “Adeta yüksek bir seviyeden gelen bir çağrı olduğunu düşündüm. [Bay Li’nin] görebildiği ve pratiğe geçirebildiği bir güç olduğunu ve bu güçle insanların kalplerini açmaya yardım edebileceğini düşündüm” diye ekledi.
“Bay Li’nin insanların içinde bulunduğu boyutları tanımlamasını çok sevdim – en zor ve en aşağı seviye, cennete gitmek için tüm acılardan geçtiğin yerdir” dedi.
Yazan: Terri Wu ve Gary Bai, The Epoch Times
Çeviren: Hatice Atmaca, Epoch Times Türkiye
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.