
Kahve Dünyası ve Altınmarka Grubu’nun kurucusu Birol Altınkılıç 66 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Altınmarka Grubu’nun kurucusu, Kahve Dünyası’nın sahibi iş insanı Birol Altınkılıç, 66’ncı doğum gününü ailesiyle birlikte Monako’nun Monte Carlo bölgesinde kutladı. Türkiye’ye dönüş için havalimanına giderken fenalaşan Altınkılıç, hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Altınkılıç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Altınkılıç, ‘En zengin 100 Türk’ listesindeydi.
Birol Altınkılıç, Kahve Dünyası’nın kurucusuydu. Marka, 2000’li yılların başında İstanbul Eminönü’nde açılan ilk mağazasıyla faaliyetlerine başladı ve daha sonra Türkiye genelinde hızla büyüdü.
Birol Altınkılıç Kimdir?
Birol Altınkılıç, 1992 yılında kurulan Altınmarka Gıda ve popüler zincir Kahve Dünyası dahil olmak üzere sekiz şirketi bünyesinde barındıran Altınmarka Grubu’nun kurucusu ve yönetim kurulu başkanıydı. Altınkılıç, 500 milyon dolarlık servetle 2020 yılında Forbes’ın ‘En zengin 100 Türk’ listesine girmişti.