2011 Amerikan Müzik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Taylor Swift gecenin en büyük ödülü olan “yılın sanatçısı” ödülünü ve 2 ödül daha kazanarak gecenin galibi oldu.

Swift’in diğer ödülleri “en iyi kadın country sanatçısı” ve “Speak Now” albümüyle “en iyi country albümü” ödülleri oldu.

Swift teşekkür konuşmasında “Bu ödülün benim için ne anlama geldiğini bilemezsiniz” dedi. En iyi sanatçı adayları arasında Adele, Katy Perry, Lil Wayne ve Lady Gaga da vardı. Ancak Lady Gaga eve ödülsüz dönerek gecenin mağlubu oldu.

Adele ise 4 dalda ödüle aday olarak gecenin en fazla ödülüne layık olan sanatçı oldu ve “En iyi kadın pop sanatçısı” “en iyi albüm” ve “en iyi yetişkin çağdaş müzisyen” ödüllerini kazandı.

R&B kategorisinde “Loud” adlı albümüyle “en iyi albüm” ödülünü kazanan Rihanna, aynı dalda ödüle aday gösterilen eski erkek arkadaşı Chris Brown’ı yenilgiye uğrattı.

Amerikada düzenlenen müzik ödülleri yarışmasının sonuçları belli oldu

R&B kategorisinde “en iyi erkek sanatçı” ödülü Usher’in, “en iyi kadın sanatçı” ödülü de Beyonce’nin oldu. Hamile olan Beyonce, törene katılamadı ancak video-mesaj vasıtasıyla teşekkür etti.

Jennifer Lopez ise “en iyi Latin sanatçı” ödülünü aldı. Tören gecesinde 2 kez sahne alarak performansı ile izleyenleri büyüledi.

Rap ve hiphop kategorisinde ise Nicki Minaj “en iyi sanatçı” ve “Pink Friday” albümü ile “en iyi albüm” ödüllerini kazandı.

ÖDÜLLERİN SAHİPLERİ:

Yılın En İyi Pop/Rock Grubu: Maroon 5

Yılın En iyi Kadın Sanatçısı:  Taylor Swift

Yılın En İyi Rap/Hip Hop Sanatçısı: Nicki Minaj

Yılın En iyi Soul / R&B Ödülü: Rihanna / Loud 

Yılın En İyi Band/Duo/ Grup:  Lady Antebellum

Yılın En İyi Rap/Hip Hop Albümü:  Nicki Minaj / Pink Friday

Başarı Ödülü:  Katy Perry 

Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı: Hot Chelle Rae

Yılın En İyi Latin Müzik Sanatçısı:Jennifer

En İyi Soul/R&B Kadın Sanatçı: Beyonce 

Yılın en iyi Pop/Rock sanatçısı: Bruno Mars

Yılın En İyi Country Albümü: Taylor Swift

Yılın Pop/Rock albümü kadın sanatçıcı: Adele

Yılın Sanatçı ödülü: Taylor Swift

 

<object width=”400″ height=”233″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/AcGbuveDwTg?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/AcGbuveDwTg?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0″ type=”application/x-shockwave-flash” width=”400″ height=”233″ allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true”></embed></object>

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.