2012 Gıda Kalite Ödülü Karali Çay’a Verildi

Karali Çay’a uluslararası kalite ödülü verildi.  İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Gıda Kalite Zirvesi’nde gıdada kaliteye ve güvene önem veren markalara verilen ‘International Food Quality Awards’ ödülü bu yıl Karali Çay’ın oldu.

World Consumer Academy tarafından düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Karali Çay Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karali ‘Rize’de çayın üzerine kar yağar. Dünyada çay yetişen hiç bir ülkede çayın üstüne kar yağmaz. Kar, çay bitkisinin üzerindeki zararlı haşaratları, mikropları yok eder. Türk çayının doğal ve kaliteli olmasının en önemli nedenlerinden biri budur. Bu yüzden çayımızı istediğiniz kadar içebilirsiniz. Bir zararı olmaz. Ancak herkesin bünyesi farklıdır, sağlıkla ilgili soruya da en iyi hekimler cevap verir” dedi.

Karali Çay’ın Amerika’ya açılacağını belirten Mustafa Karali,  1991 yılından beri üretim yaptıklarını, Türkiye’nin milli içeceği olan çayı özenle hazırladıklarını belirtti. Karali sözlerine şöyle devam etti: “Karali Çay Türkiye’nin ilk organik çay üreticisi olmanın gururunu taşımaktadır. Aldığımız ödüller, elde ettiğimiz başarılar kaliteye verdiğimiz özen ve Ar-Ge’ye verdiğimiz önemin, müşteri memnuniyetine verdiğimiz değerin bir sonucudur. Karali Çay bu yıl Amerika’nın önemli çay firmalarından biri ile sözleşme imzalamıştır. Amerikalılara Türk Çayını içirmek üzere harekete geçtik. Bu yöndeki hazırlıklarımız sürüyor. Çok yakında Amerika’da olacağız”.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.