2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Yapıldı

2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı 2012 öğretmen atamalarının ilkini 3 Şubat 2012’de yaptı. 30 ile 15 bin 934 öğretmen atandı. 2012 atamaları için sabahın erken saatlerinde atama yapılacak salona gelen öğretmen adayları büyük bir heyecanla atananlar listesinde isimlerini görmeye çalıştılar.

2012 öğretmen atamasında atanan adaylar mutluluktan gözyaşı dökerken, sevinçlerini telefonda  aileleriyle paylaştılar.

Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu’nda 30 şehre yapılacak 17 bin öğretmen ataması için tören düzenlendi. Bakanlık İnsan Kaynakları Müdürü Hikmet Çolak, elektronik ortama yapılacak olan kura çekimine 79 bin 490 kişinin dahil olduğunu belirtti. Ardından elektronik ortamda 2012Öğretmen atamalarının ilki yapıldı. Salonda sonuçları bekleyen öğretmen adayları büyük heyecan yaşadı. Atanan öğretmenler büyük bir sevinç yaşarken, atanamayanlar da umutlarını 2012 Ağustos Atamalarına sakladı.

2012 öğretmen  atamalarında atanan öğretmen adayları 6 Şubat 2012 günü görevlerine başlayacaklar. Atanan öğretmenler, atandıkları yerde adaylık süresi dahil en az 4 yıl çalıştıktan sonra yer değiştirme isteğinde bulunabilecekler.

 2012 Şubat Öğretmen atamaları, Türkiye genelinde 30 il için yapıldı. Atama yapılacak iller arasında Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve Yozgat yer alıyor.
En çok atama 2 bin 370 öğretmenle Şanlıurfa’ya yapıldı. . Bu ili, bin 553 öğretmenle Diyarbakır, bin 225 öğretmenle Gaziantep, bin 46 öğretmenle Van izliyor.

 2012 Öğretmen Atamalarına Nasıl Başvurabilirsiniz ?

Öğretmenlik için başvuruda bulunacak adaylar, başvuru süresince “http://ikgm.meb.gov.tr”  internet adresindeki “Elektronik Başvuru Formu”nu doldurarak yapacaklar. Başvurunun geçerlilik kazanabilmesi için bilgisayar aracılığıyla doldurulacak formun “Başvuru Onay Büroları”nda onaylatılması gerekiyor.
Öğretmen adayları, en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Tercihler, atama yapılacak eğitim kurumları arasından aynı ilden veya farklı illerden istenilen öncelikte seçilebilecek.

İlk atamaya başvuracaklar için 2010 veya 2011 yıllarında yapılan herhangi bir KPSS‘ye girmiş, KPSSP10 puan türünden alanında belirlenen taban puan ve üzerinde puana sahip olma şartı aranıyor.

2012 Şubat ayı öğretmen atamalarında atanamayan öğretmen adayları, umutlarını 2012 Ağustos ayı öğretmen atamasına saklıyorlar.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.