ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, ASKİ’nin 2020 yılında gerçekleştirdiği yatırımlar, çalışmalar ve yeni yılda yapılması planlanan projeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgının etkisi altında bir yıl geçirdiklerini ifade eden Öztürk, bu olağanüstü ve zorlu koşullarda ASKİ’nin bir yandan Başkentlilerin musluklarından sağlıklı ve kesintisiz su içmesini sağlarken diğer yandan da yıllardır ihmal edilen altyapı projelerini hayata geçirdiğini söyledi.
ASKİ’nin bir yılını değerlendirirken şeffaf, planlı, bilimsel, yetkin ve hesap veren bir yönetim anlayışını merkeze koyarak 7/24 esasına göre çalıştıklarını belirten Öztürk, günümüz koşullarına göre yeniden yapılandırılan hizmet anlayışı ile mesleki ve kişisel eğitimlerle de personelin kurumsal verimliliğinin artırıldığını söyledi.
Pandemi sürecinde çalışmaların aksamadığını ve kronikleşmiş birçok sorunun bu dönemde çözüldüğünü vurgulayan ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Ankara genelinde 470 kilometre atık su, 96 kilometre yağmur suyu imalatı ve yaklaşık bin 660 kilometre içme suyu hattının başarılı bir şekilde yapıldığını açıkladı.
25 ilçenin tamamında ihtiyaç duyulan, eskiyen ya da yetersiz kalan yerlerde toplam 9 bin yağmur suyu ızgara imalatının gerçekleştirildiğini ifade eden Öztürk, “Aynı dönemde toplam 2 milyon 500 bin metre pis su/yağmur suyu hattı ile toplam 150 bin adet ızgara/baca temizliği yapıldı. 25 ilçemizde toplam 220 bin adet içme suyu/kanal arızası giderildi” dedi.
Açıklamalarına Covid-19 salgının başladığı 2020 yılının mart ayından itibaren ASKİ’nin aldığı önlemleri anlatarak başlayan Öztürk, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Hepimizin sağlığını tehdit eden pandemi de hijyenin önemi herkesin malumudur. Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ASKİ olarak borcundan dolayı hiçbir abonemizin suyunun kesilmeyeceğini ilan eden ilk belediye olduk. Borcundan sayacı sökülen abonelerimizin sayaçlarını derhal takarak kimseyi susuz bırakmadık. Özellikle 65 yaş üzeri yurttaşlarımız evlerinden çıkmak zorunda kalmasınlar diye ekiplerimiz evlerine giderek abonelerin kartlı sayaçlarına avans su yükleme uygulaması yaptı. Çok uygun maliyette dezenfektan üreterek, belediyemizin yanı sıra birçok kurumunda ihtiyacına ücret almadan yanıt verdik. Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın öncülüğünde başlatılan “Su Ver” kampanyası ile ihtiyaç sahibi ile hayırsever vatandaşların bir araya gelmesine aracı olduk.”
Ankara’da çevre ve insan sağlığı esas alınarak, etkin, verimli ve kaliteli su, atık su ile yağmur suyu hizmetlerinin bir bütün içinde ele alınması gerektiğini vurgulayan Öztürk, küresel ısınmaya bağlı iklim değişikleri, buna bağlı yaşanan kuraklık ve su kaynaklarındaki azalmanın, kentlerin uzun vadeli “su yönetiminin planlanması” gerekliliğini ortaya çıkardığını söyledi.
Öztürk, “Geçtiğimiz yıl Başkent’in 30 yıl boyunca içme suyu, atık su ve yağmur suyu yönetiminde yol haritası olacak Master Plan çalışmalarına başladık. Kentimize yeni bir kimlik kazandıracak Master Plan çalışmalarıyla; su kaynaklarının yönetimi, altyapı ve arıtma sistemleri, kurumsal yapı, yatırım programları ve finansal analizler oluşturulacak” dedi.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.