Bursa’nın Dev Markası Aroma Konkordato İlan Etti

Satılması planlanan Bursa merkezli 56 yıllık dev meyve suyu üreticisi Aroma’ya geçici konkordato mühleti verildi.

Türkiye’nin köklü meşrubat markalarından Aroma’nın satışı için harekete geçildi. Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş., 1968 yılında Bursa’nın Gürsu ilçesinde yaklaşık 75 bin metrekare arazi üzerine kuruldu. Çok ortaklı olarak kurulan Aroma’da 1991 yılında Duruk Grubu çoğunluk hisseyi alarak yönetime geçti. Meyve suyu, doğal kaynak suyu ve gazlı içecekler üreten Aroma, yılda 125 bin ton meyve işliyordu.

Zor günler geçiren Aroma’nın önce konkordato ilan edeceği konuşulurken, ardından Doğuş Çay’a satılacağı ileri sürüldü. Gerçek ise şirketin ilan.gov.tr’de yer alan genel kurul çağrısında ortaya çıktı.

Genel kurul duyurusundaki şu gündem maddesi dikkat çekti:
“Yönetim Kurulu Üyelerine Bursa İli Gürsu ilçesi Kurtuluş Mh. Osb Mevkii 3164 Ada 3 Parsel , Bursa İli Gürsu ilçesi Kurtuluş Mh. Osb Mevkii 3173 Ada 2 Parsel, Bursa İli Kestel İlçesi Derekızık Mh. Danalanı Mevkii 1131 Ada 18 Parsel , Bursa İli Kestel İlçesi Derekızık Mh. Danalanı Mevkii 1131 Ada 1 Parsel , Bursa İli Kestel İlçesi Derekızık Mh. Danalanı Mevkii 1131 Ada 17 Parsel ’ deki taşınmazların ve bu adreslerdeki her türlü makine ekipman , demirbaş , bina , alt yapı – üst yapı düzenleri ve şirketin marka hakları , lisanslar her türlü hak ile ruhsatların devri ve satışının görüşülmesi…”

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkmesi, 16 Aralık 2024 tarihli kararı ile Aroma’ya geçici konkordato mühleti verdi. Konkordato mühletinin 16 Mart 2025 tarihine kadar geçerli olduğu bildirildi. Şirkete Muhsine Tülin Kavasoğlu, Ali Kahve ve Savaş Altan konkordato komiseri olarak atandı. Öte yandan Aroma’nın adı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayımladığı ‘vergi yüzsüzleri’ listesinde yer almış ve şirketin 67 milyon 366 bin TL borcu olduğu bildirilmişti.

Çok ortaklı olarak kurulan Aroma’da 1991 yılında Duruk Grubu çoğunluk hisseyi alarak yönetime geçmişti. Meyve suyu, doğal kaynak suyu ve gazlı içecekler üreten Aroma, yılda 125 bin ton meyve işliyordu.

Türkiye’de sektörün öncülerinden olan Aroma ayrıca ABD, Rusya, Endonezya, Birleşik Krallık, Mali, Fransa, Almanya, Irak, Suudi Arabistan, Vietnam, Filipinler, Güney Kore, Japonya, Çin, Moğolistan, Burkina Faso, Danimarka, Belçika, Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Avusturya ve Bosna Hersek’e ihracat yapıyordu.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.