Tülin Onat “Tırtılın Sonu” Sergisi

Kare Sanat Galerisi, Tülin Onat’ın “Tırtılın Sonu” isimli sergisine 6 Nisan – 7 Mayıs 2011 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Tülin Onat, sanatına özgü formları, mekan üzerindeki arama ve buluşları ile Türk resmine özgün bir soluk getirmiştir. Yapıtlarındaki soyut – somut çatışması içinde ortaya çıkan biçimler, Kosmos’un minimalize edilmiş halidir. Onat, resimlerinde hakikate ne kadar yakınlık duysa da, uzaya fırlatılmış gibi görünen biçimlerin devinimi, yaratılan kozmik alanın sonucudur. Merkezde çözümlenen bu soyut – somut birlikteliği içerikten ziyade “biçim” olarak çıkar karşımıza. Resimlerin matematiksel gizemi, gelişmiş tekniğin ve biçim arayışının içinde çoğaltır kendini. Espas, renk ve ışık birlikteliği ile aydınlatır yüzeyi.

Yaşama bakışın akıl, bilgi ve zevkle yoğurulduğu bu resimlerde de, her sergisinde olduğu gibi yeni sözler söylemektedir sanatçı. Bir süredir üzerinde durduğu yuvarlak geometrisi, uzaydaki biçimlerin sonsuz hareketlerini ritmik bir yapı ile sınırlamaktadır. Başı sonu olmayan çember, bir kısır döngüdür. Ne bir yerden başlar, ne de öbür tarafta biter, durmadan kendini yineler. “Yaşam gibi”.. İçindeki ve dışındaki karmaşa, büyük düzlüklerle tuval yüzeyinde sonlanır.

Tırtılın sonu kelebektir.
Ve bir kısır döngüdür.
Çiçekten çiçeğe konuş,
Bir günlük özgürlükle son bulur.

Mekan: Kare Sanat Galerisi
Adres: Abdi İpekçi Cad. Ada Apt. No:22/9 K:3 Nişantaşı, İstanbul
Telefon: 212 230 58 91

Yoruma kapalı.