Amerikan Halkı Obama’nın Performansını Düşük Buluyor

Obama Amerika'da Kuzey Virjinya Üniversitesini Ziyaret Ederken (Getty Images)

Amerikan halkında Obama ile ilgili soru işaretleri oluşmaya başladı. Washington Post ve ABC’nin halk içinde yaptığı bir ankete göre ülke ekonomisinin gidişatını kötü olduğunu ve Obama’nın yanlış yolda ilerlediğini düşünülüyor.

Yapılan ankete göre Usame Bin Ladin’in öldürülmesinden sonra Amerikan halkının Obama’ya olan desteği % 56’lara yükselmişti. Fakat son zamanlarda bu oranın gerileyerek % 47’ye düştüğü tespit edildi. Obama’nın performansını beğenmeyenler ise %49’a yükselmiş.

Gelecek yıl başkanlık seçimleri olacağı düşünüldüğünde Obama’nın destekçilerinin azaldığı görülüyor. Obama, olası 6 cumhuriyetçi adayın 5’ine karşı kamuoyu desteği konusunda üstün konumda bulunmasına karşın, bu ay başında adaylığını açıklayan eski Massachusetts Valisi Mitt Romney ile başa baş çekişiyor.

Washington Post’taki haberde, anketin, ülkedeki yüksek yakıt fiyatları, konut değerlerinin düşmesi ve yüksek işsizlik oranlarının, ekonomik toparlanmanın hızına dair kaygıları artırdığı halk arasında bu konuda kaygı duyulduğu yorumu yapıldı.

 

Yoruma kapalı.