LÖSEV İyilikler Tırı Mersin’deydi

Lösev İyilikler Tırı Mersin'de (Fotoğraf: Epochtimes /  G. Hakan Koçman)
Lösev İyilikler Tırı Mersin’de (Fotoğraf: Epochtimes G. Hakan Koçman)

Lösev İyilikler Tırı  Kurban Bayramı öncesindeki Akdeniz turunda Mersin’de durarak, Mersin’deki lösemili çocuklar ve aileleri ile buluştu. Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önüne park eden tır, burada lösemi hastası olan çocuklar ve aileleri ile buluşarak onlara ihtiyaçları olan giyim, gıda, okul araç gereçleri ve oyuncakları temin etmenin yanı sıra LÖSEV’in sıcak elinin onlara her zaman destek olmaya hazır olduğunu hatırlattı.

LÖSEV Sosyal Hizmetler Akdeniz Bölge Sorumlusu  Bengisu Dörtkardeş, Başlangıç Sanatevi gönüllü animatörleri ile beraber  lösemi hastası Fatma Karakoç ve babası Muzaffer Karakoç ile birlikte
LÖSEV Sosyal Hizmetler Akdeniz Bölge Sorumlusu Bengisu Dörtkardeş, Başlangıç Sanatevi gönüllü animatörleri ile beraber lösemi hastası Fatma Karakoç ve babası Muzaffer Karakoç ile birlikte

2012 yılından beri Türkiye’nin dört bir yanını turlayan ve 61 ilde toplam 8 bin 310 aileye yardım ulaştıran LÖSEV İyilikler Tırı Mersin’de lösemili çocuklar ve aileleri ile Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde buluştu. 4 kişiden oluşan ekibin başı ve aynı zamanda LÖSEV Sosyal Hizmetler Akdeniz Bölge Sorumlusu olan Bengisu Dörtkardeş,  Akdeniz turuna geçen hafta Antalya’dan başladıklarını ve bu haftaki duraklarının içerisinde Mersin’in de olduğunu söyledi. 40 derece sıcaklık altında durmadan ailelere yardım ulaştırmak için çalıştıklarını ifade eden Dörtkardeş, Türkiye’de Lösev’e kayıtlı 17.000 lösemi hastası olduğunu ve bu bağlamda bir aile 4 kişi olarak sayıldığında ortalama 70.000 kişiye yardımda bulunmak için durmadan çalıştıklarını ifade etti.

Yıl boyunca kendilerinde kayıtlı bulunan ailelere çeşitli yollardan yardımlar yaptıklarını ve çeşitli sosyal aktivitelerle aileler ile bir araya gelerek onlara moral sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Dörtkardeş, Mersin’de şimdi  aileler ile LÖSEV İyilikler Tırı ile bir araya geldiklerini ve hem tırın içerisindeki kırtasiyeden oyuncağa ve gıda ürünlerinden et ürünlerine kadar pek çok farklı kalemde ürünleri ailelere ilettiklerini hem de onlarla böylece sıcak bir temas kurduklarını söyledi.

Kayra ve Selma Yılmaz (Fotoğraf : Epochtimes / G. Hakan Koçman)
Kayra ve Selma Yılmaz (Fotoğraf : Epochtimes / G. Hakan Koçman)

Türkiye’de gerçek bir aile varsa o LÖSEV’dir

LÖSEV gönüllüleri ile bir araya gelen ve lösemili bir kız babası olan Muzaffer Karakoç, kızı Fatma’nın 2009 yılında lösemiye yakalandığını ve bu durumun kendilerini son derece mağdur ettiğini söyledi. LÖSEV ile bağlantı kurar kurmaz,  hayatlarının değiştiğini söyleyen Karakoç, LÖSEV’le temas kurdukları andan itibaren  kurumun kendilerine maddi ve manevi yardımda bulunmaya başladığını ve seslerini kimse duymazken LÖSEV’in duyduğunu belirtti.  6 senedir de LÖSEV’in kendilerine halen her türlü desteği sağladıklarını söyleyen Karakoç; “LÖSEV bu ülkede olmazsa olmaz. LÖSEV ile maddi anlamda değil ama duyarlılıklarından dolayı çok derin bağlar kurduk. Her sorunumuzda yanımızda oldular.  Kızım tedavi olurken ve bizim ekmek alacak paramız yokken bize aylık 2.500 TL yardımda bulundular. Buradan Üstün Hocam’a ve tüm LÖSEV ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Eğer Türkiye’de gerçek bir aile varsa o da LÖSEV’dir.” dedi.

Geçmişte lösemi hastası olan ve LÖSEV’in yardımları ile sağlığına kavuşan  Kayra Yılmaz’ın annesi Selma Yılmaz da  2 sene önce Kayra’nın hastalığının ortaya çıktığını ve Kayra’nın bir sene kemoterapi ve ışın tedavisi gördüğünü ve bu sürecin ardından iyileştiğini, bu süreçte de Lösev’in kendilerine  çok yardımcı olduğunu söyledi. Bu süreçte ve bu süreçten sonra kendilerinin de Lösev’e yardımcı olduklarını söyleyen Yılmaz bundan sonra da LÖSEV gönüllüsü olmaya devam edeceklerini söyledi.

LÖSEV Mersin İl Temsilcisi Yener Bıyık (Fotoğraf: Epochtimes / G. Hakan Koçman)
LÖSEV Mersin İl Temsilcisi Yener Bıyık (Fotoğraf: Epochtimes / G. Hakan Koçman)

Yener Bıyık ise, 2003 yılında oğlu Can’ın 3 yaşında lösemiye yakalandığını ve Ankara’da LÖSEV’de tedavisinin tamamlandığını ve şu anda 18 yaşında lise 4’te okuyan bir genç haline geldiğini söyleyerek kendisinin de bu süreçte bir LÖSEV gönüllüsü olduğunu ve LÖSEV’in Mersin il temsilciğini üstlendiğini söyledi. Oğlu Can’ın da bir gönüllü olarak LÖSEV’e destek olduğunu ve beraber belirli aralıklarla hastaneleri ziyaret ettiklerini ve buradaki hastalarla temas kurduklarını ifade eden Bıyık, daha sonra bu kişilerle düzenli olarak temaslarını sürdürdüklerini ve bu kişilere ihtiyaç duydukları yardımları LÖSEV aracılığıyla temin ettiklerini ifade etti.

Kurban Yardımları LÖSEV’e

Türkiye çapında LÖSEV’e kayıtlı olan 17.000 ailenin orta ve dar gelirli aileler olduğuna dikkat çeken Dörtkardeş, bu ailelerin kan kanseri ile savaşta en çok yardıma ihtiyaç duyan aileler olduğunu söyledi. Kan kanseri ile yapılan savaşın uzun soluklu bir savaş olduğunu ekleyen Dörtkadeş, her sene yeni hastaların da eklenmesi ile yardım talebinin sürekli arttığını ve bu yüzden artan bağışlara çok ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Lösev’e yardım konusunda Mersinlilerin çok ilgili olduğunu ve Mersinlilere teşekkür ettiklerini belirten Dörtkardeş, LÖSEV’e yardımda bulunmak isteyen ailelerin tırın bulunduğu noktalara gelerek yeni ve ikinci el giysi veya eşya yardımında bulunabileceklerini söyledi. Bunun dışında nakit yardımda veya çeşitli türde yarımda bulunmak isteyenlerin losev.org.tr adresine girerek buradan bağışlarını gerçekleştirebileceğini ifade etti. Büyük miktarda bağışta bulunmak isteyen kuru gıda ve bakliyat firmalarının  ise 0 312 447 06 60 no.lu telefondan kendileri ile temasa geçebileceğini söyleyen Dörtkardeş, kurban bayramında aldıkları yardımları da yıl boyunca kayıtlı ailelere taze et olarak ilettiklerini söyledi. Özellikle kurban bağışlarına vurgu yapmak istediğini söyleyen Dörkardeş, yaklaşan kurban bayramı için kendilerine verilen kurban bağışlarını vekaleten aldıklarını veya kurban kesmek istemeyen kişilerin nakdi yardımlarını da kabul ederek bu yardımları 12 ay boyunca ailelere taze et olarak ulaştırdıklarını belirtti.  Kan kanseri  ile mücadele eden hastaların sürekli protein ihtiyacı hissettiklerini ve bu bağışlar sayesinde bu hastalara 12 ay et yardımında bulunabildiklerini söyledi.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.