Türkiye, Polonya ve Ukrayna’dan 9 okul, 15 öğretmen ve 300 e yakın öğrencinin yer aldığı Living Values Education (Yaşayan Değerler Eğitimi) eTwinning projesinin kapanış etkinliği Mezitli Dr. Hakan Kundak İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi.
Kuruculuğunu Dr.Hakan Kundak İlkokulu öğretmenlerinden Neslihan Uçaroğlu’nun ve Ukrayna’dan Tatiana Diatlova’nin yaptığı evrensel, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan erdemli nesillerin yetiştirilmesi için uygulanan Living Values Education eTwinning projesinin kapanış etkinliği Mezitli Dr. Hakan Kundak İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi. Etkinlik, İspanya Castilla La Mancha Üniversitesi Dekan Yardımcısı ve İspanya’da ITE Ambassadoru olan Dr. Raquel Sânchez Ruız, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Türkiye ITE Ambassadoru Doç.Dr. Ümit İzgi Onbaşılı ve eTwinning Mersin İl Koordinatörü Bircan Keleş in katılımlarıyla gerçekleşti.
Türkiye ‘den 10 ortak Polonya’dan 3 ortak ,Ukrayna’dan 2 ortağın yer aldığı “Living Values Education” adlı eTwinning projesinde 6-11 yaş aralığında 300 e yakın öğrenci katıldı. 6 ay süren ve etkinlikleri her ülkede aynı tema ile gerçekleştirilen projede öğrenciler, değerler eğitimini konu alan 6 değere yönelik 6 etkinlik gerçekleştirdi. Bu etkinlikler kapsamında öğrenciler “Saygı” değeri için saygı konulu kısa film hazırladılar, “Çalışkanlık” değeri için Ağustos Böceği ve Karınca adlı masalı canlandırdılar, “Nezaket” değeri için Wordart adlı Web 2.0 aracını kullanarak kelime bulutu ve e-kitap oluşturdular, “Vatanseverlik” etkinliğinde vatan sevgilerini şiir, dans, resim ile ifade ettiler ve “Dayanışma” değeri için dayanışmanın önemini anlatan drama çalışmaları yaptılar. Projenin Dr. Hakan Kundak İlkokulunda yapılan kapanış etkinliğinde de bu etkinliklerde yaptıkları çalışmalar sergilendi.
Proje ile ilgili açıklama yapan projenin kurucularından Dr. Hakan Kundak İlkokulu öğretmeni Neslihan Uçaroğlu, proje ile öğrencilere öğretim programlarında yer alan adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, nezaket, çalışkanlık ,sorumluluk, vatanseverlik ve dayanışma gibi kök değerlerin yaygın biçimde kazandırılmasını ve böylece evrensel, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan erdemli nesillerin yetiştirilmesine olumlu katkı sunmak için projeyi tasarladıklarını ifade etti. Projenin, eğitim sisteminin temeline değerlere dayalı sistematik bir eğitim felsefesi konulmasını için bir örnek proje olarak tasarlandığını söyledi.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.