Hakan Ali Toker Konser Serisine Devam Ediyor

Hakan Ali Toker

Hakan Ali Toker geçtiğimiz günlerde Erenköy’de “Aşk İçin Müzik” başlıklı konser serisinde 5. konserini verdi.

Günümüzün önde gelen piyanist ve bestecisi Hakan Ali Toker, KMK Sanat’ta eğlenceli bir konser verdi. Anlatımlı olan bu konserde Toker’in eski aşkları ve dünyanın öbür uçlarındaki çiftler yer aldı.

Toker, bu 9 konserlik serisinde, 30 yılı aşkın süredir 3 kıtada yaşadığı aşklarını anlatıyor ve sevdiği kadınlar için yaptığı besteleri seslendiriyor. Geçtiğimiz haftasonu verdiği konser ise serinin 5.’si oldu. Biletlerin tükenmesiyle yetkililer, son gelen seyirciler için salona fazladan sandalye yerleştirdi. Toker’in kendisine ait seslendirdiği eserlerinde keman, viyola ve çello eşlik etti.

Toker, konserin başında internette tanıştığı Nadejda için yazdığı bir eseri çaldı. Eserin hikayesi, seyircilerden bolca kahkaha, beğeni ve alkış topladı. Seslendirdiği ikinci eseri ise bir yaz aşkı olan Megan’a ithaf etmişti. Hikayeye göre Megan, Toker’e ‘Honey’ diyordu. Toker, balın yanında en güzel tereyağın gittiğini düşünerek kız arkadaşına ‘Butter’ diye seslendiğini belirtti. Bunun üzerine ‘Yağla Bal Valsi’ ortaya çıkmıştı.

Kalan 4 eser ise dünyanın dört bir yanındaki çiftlerin istekte bulunması üzerine bestelenmiş eserlerdi.

“Keman, Çello, Piyano ve Aşk”

Hakan Ali Toker

Aşk için Müzik serisinin 5. konserinde kemanda Özüm Günöz, viyolada Nora Heder yer aldı. Çelloda ise İsmail Kaya yer alırken, piyano, besteci ve anlatan Hakan Ali Toker oldu.

Sıradaki konserler ise 29 Mart, 26 Nisan, 24 Mayıs, 21 Haziran KMK Sanat’ta…

Hakan Ali Toker Kimdir?

Hakan Ali Toker, 1976 doğumlu ve Mersin’lidir. Piyano çalmaya ve beste yapmaya küçük yaşta başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı çello bölümünde kısa bir başlangıç yaptı. Ortaokuldan itibaren Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde okudu. ABD’de Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi Piyano ve Bestecilik dallarından mezun oldu.

Klasik eğitiminin yanında Caz, Türk Müziği ve klasik doğaçlama alanlarında kendini yetiştirdi. Piyanonun yanı sıra kanun, akordeon, klavsen ve org çalmayı öğrendi.

Bugüne kadar 29 ülkede konserler verdi, pek çok yerli ve yabancı eleştirmenin övgülerini aldı. 17 yaşında katıldığı İstanbul Festivali’nde yılın en genç sanatçısıydı. Aynı yıl Ukrayna’da düzenlenen Virtüözler Festivali’nde yer alan ilk Türk sanatçıydı.

2011’de Türk makamlarına göre akortlanan piyanoyla ilk Türk müziği resitalini veren piyanist oldu. 2022’de yazıp 33 müzisyenle birlikte CRR’de seslendirdiği “Türk Rapsodisi”yle ilk kez tüm çalgılarda makamsal mikrotonalitenin duyulduğu bir senfonik konsere imza atmış oldu.

Türkiye’de “Yaşayan Değerlerimiz” (2013), ABD’de “Yılın Yorumcusu” (2019) gibi ödüller aldı. Hırvatistan’da “Hırvat-Türk Dostluk” nişanı aldı.

Çeşitli müzik türlerini bazen ayrı ayrı ele aldığı, bazen de sentezlediği pek çok bestesi, düzenlemesi ve albümü vardır.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.