İnternet Yasağı Cumhurbaşkanının Kararını Bekliyor

İnternet Yasağı Cumhurbaşkanının Kararını Bekliyor (KAREN BLEIER/AFP/Getty Images)
İnternet Yasağı Cumhurbaşkanının Kararını Bekliyor (KAREN BLEIER/AFP/Getty Images)

Türkiye’ye protesto gösterilerine sebep olan İnternete Yasak Gelmesi Bakanlar Kurulundan geçtikten sonra yürürlüğe girebilmesi için Cumhurbaşkanın onayından geçmesi gerekiyor.

İnternete koyulacak yasağa göre internet ile ilgili şikayet olması durumunda, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) 4 saat içinde internet sitelerine ulaşımı kesme yetkisine sahip.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu konuda olumlu veya olumsuz herhangi bir yorumda bulunmadı. Cumhurbaşkanı, internet yasağının kabul veya veto edeceğini uzmanların yapacağı inceleme sonucu karar verecek.

Muhalefet bu konuda ciddi eleştirilerde bulundu. Muhalefet bu kararın onaylanması sonucu, Avrupa’daki çoğu kuruluştan büyük tepkiler alacağını belirtti. İnternet özgürlüğünün kısıtlanmasının yalnızca baskıcı hükümetler tarafından yapıldığına dikkat çekti. İfade özgürlüğüne sansür yapıldığı belirtildi. Ayrıca Cumhurbaşkanın bu karara onay vermesi sonucu CHP Anayasa mahkemesine gideceğini belirtti.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu,  bu konuda yasak getirilebilir fakat en azından bu yasağın verilmesinin kuruma değil, yargıya bağlanması gerektiğini belirtti.

Ayrıca sınır dışı edilen Today’s Zaman gazetesinde çalışan 27 yaşındaki Azeri gazeteci Mahir Zeyalov’un tarafsız haber yapmasından ötürü sınır dışı edilmesi muhalefet tarafından eleştirildi. The Wall Street’e göre, Gazetecileri Koruma Komitesinin verdiği raporda Türkiye hapiste bulunan 40 gazeteci ile bu konuda dünyada ilk sırada yer alıyor.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.