Mersin’de “Biz Mersin’iz” Platformu Kuruldu
Mersin’de Sivil Toplum Güç Birliği: “Biz Mersin’iz Dernekler Platformu” Kuruldu
Mersin’deki sivil toplum kuruluşları, kentin ve toplumun kanayan yaralarına ortak çözümler üretmek amacıyla dev bir adım attı.
02 Haziran 2026 tarihinde, saat 18.00 sularında Mersin Meslek Adamları Birliği (MAB) Derneği Genel Kurul Salonu’nda bir araya gelen sivil toplum örgütleri, “Biz Mersin’iz Dernekler Platformu”nun kuruluşunu resmen ilan etti.



Toplumun Hayati Sorunlarına Karşı Güç Birliği
Platform Başkanı Nihat Kadıoğlu öncülüğünde ilk resmî toplantısını gerçekleştiren platform, kulis faaliyetlerinden ziyade doğrudan sahaya ve insana dokunan bir çalışma vizyonu belirledi.
Toplantıda söz alan Platform Başkanı Kadıoğlu, toplumsal bilinci artırmak ve kronikleşen sorunlara somut çözümler geliştirmek adına kararlı bir duruş sergileyeceklerini vurguladı.
Platformun Öncelikli Çalışma Alanları
“Biz Mersin’iz Dernekler Platformu”, ilk toplantısında kentin ve ülkenin öncelikli gündem maddelerini masaya yatırarak şu alanlarda farkındalık yaratmayı ve çözüm üretmeyi hedeflediğini açıkladı:
Madde Bağımlılığı ile Mücadele: Halkı ve gençliği tehdit eden bağımlılığa karşı aktif önlemler.
Yangınlarla Mücadele: Özellikle yaz aylarında akciğerlerimizi yakan orman yangınlarına karşı çok etkili ve somut kararlar alındı. Bu konuda hızlıca eylem planı hazırlanacak.
Deprem ve İlk Yardım: Depreme karşı toplumsal farkındalık oluşturulması ve hayati önem taşıyan ilk yardım eğitimleri.
Küresel Isınma ve Çevre: Geleceğimizi tehdit eden iklim krizine karşı yerel adımlar.
Kentsel Yaşam ve Trafik: Mersin’in günlük yaşam kalitesini düşüren trafik sorunlarına yönelik çözüm önerileri.
Aile Yapısı ve Çocuklar: Toplumun temeli olan aile içinde yaşanan sorunların çözümü ve okullarda / sosyal hayatta giderek artan akran zorbalığına (şiddetine) karşı etkin mücadele.
“Kararlıyız ve Sahada Olacağız”
Toplantının kapanış konuşmasında kararlılık mesajı veren Genel Başkan Nihat Kadıoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün burada Mersin’in ortak aklını ve vicdanını temsil eden sivil toplum kuruluşlarımızla tarihi bir başlangıç yaptık. Bahsettiğimiz bu sorunlar sadece bugünün değil, geleceğimizin sorunlarıdır. ‘Biz Mersin’iz’ diyerek çıktığımız bu yolda, halkımızın refahı ve güvenli yarınları için elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Sorunları biliyoruz, çözümlerimizle ve kararlılığımızla sahada olacağız.”
Mersin’de heyecan yaratan bu yeni oluşumun, önümüzdeki günlerde valilik, belediyeler ve akademik odalarla da işbirliği köprüleri kurarak projelerini hızla hayata geçirmesi bekleniyor.