Mersin’de geçici koruma sağlanan Suriyelilere ve ev sahibi topluma hizmet eden girişimcilik ekosistemini geliştirmek için Mersin Valiliği ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ortaklığında Mersin Geliştirme ve Araştırma Derneği (MERGAD) tarafından uygulanmakta olan Mersin`de Sürdürülebilir Girişimcilik Ağı Diyalogunun Kurulması Projesi kapsamında Sürdürülebilir Girişimcilik Ekosistemi Paneli düzenlendi. Göç Politikaları Geliştirme Merkezi’nin (ICMPD) AB fonu ile yürüttüğü ve T .C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünü yaptığı EMHANCER projesi kapsamında alt hibe ile yürütülen projenin açılış faaliyeti olan panele kamu kurumları, iş dünyası, akademi ve sivil toplum örgütlerinden pek çok davetli katıldı.
Panel MERGAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nalan Sarıkabak’ın açılış konuşması ile başladı. Sarıkabak konuşmasında Mersin’de girişimcilik ekosisteminde yer alan öncü kuruluşlara etkinliğe katıldıkları için teşekkür etti ve projenin amacını girişimcilik alanında çalışan kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, kooperatifler ve özel sektör temsilcilerini bir arada tutacak bir girişimcilik ekosistemi ağı yaratmak ve bir mentör havuzu oluşturmak olarak tanımladı.
Daha sonra konuşma yapan Vali Yardımcısı İbrahim Küçük de konuşmasında girişimciliğin toplumun gelişiminde ve toplumun büyümesinde önemli bir yer tuttuğunu ve yeni fikirlerin yaratılmasının ve uygulanmasının hızlanmasının değişim ve inovasyon yaratma gücünden dolayı daha çok önem ve üzerinde çalışma gerektirdiğini söyledi. Mersin ilinde girişimcilik alanında değerli aktörlerle hareket ederek örnek bir girişimcilik ekosistemi oluşturulmasını ve bu sistemde yer alan tüm aktörlerin daha donanımlı ve daha etkin hale gelmesini önemsediklerini söyleyen Küçük, bu tur projelerle fiziki, teknik ve mali kaynaklar yaratarak pek çok çalışmanın da hayata geçmesini arzu ettiklerini söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Moderatörlüğünü Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tugcu’nun yaptığı panele Anatolia GSYF Kurucusu Enes Tarık Uğurlu, Electrocod Şirketi Kurucu Ortağı Muhammed Fatih Koca, Developed Technologies Şirketi Kurucusu Reşıt Hankan, Girişimci -Akademisyen Kamuran Öztop katıldı. Panelde girişimcilik ruhu, girişimciliğin zorlukları ve girişimcilik ekosistemi farklı açılardan ele alındı. Panelden sonra verilen öğle yemeği arasının ardından sürdürülebilir bir girişimcilik ekosistemi yaratmak için bir rol haritası hazırlamak üzere çalıştaya geçildi.
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.