Okurlar ‘İnsanoğlu Nasıl Var Oldu’ Makalesinin Yaratıcı ile Bağlarını Yeniden Canlandırdığını Söylüyor

Marie Cirigliano. (Marie Cirigliano’nun izniyle)

Florida’da yaşayan 69 yaşındaki eczane teknikeri Marie Cirigliano, “İnsanoğlu Nasıl Var Oldu” makalesini okuduğu gün kendisini “bir şekilde daha hafif ve daha mutlu” hissettiğini söyledi.

Makale Falun Gong‘un kurucusu Bay Li Hongzhi tarafından yazıldı ve Çin Yeni Yılı arifesinde The Epoch Times tarafından yayınlandı. Falun Dafa olarak da adlandırılan Falun Gong, 1992 yılında Çin’de halka açıklanan ve doğruluk, merhamet ve hoşgörünün evrensel ilkelerini öğreten manevi bir uygulamadır.

Cirigliano, makaleyi okuduktan sonra üzerindeki sisin kalktığını ve özellikle işinde etkileşimde bulunduğu çok sayıda hasta için “yenilenmiş bir merhamet duygusu” hissettiğini söyledi.

Daha da önemlisi, makale onun hayatında neyin eksik olduğunu belirlemesine yardımcı oldu: inanç. “Gerçekten düşünmeye başladım çünkü bir şeylerin eksik olduğunu hissediyordum” diye paylaştı ve makalenin, biraz geriye dönüp olaylara farklı bir perspektiften bakmasını sağladığını belirtti. “İnanca geri dönüyorum.” dedi.

Okuduğu farklı kitaplarda “tek ortak payda” olarak bulduğu Yaratıcı’ya her zaman bağlı hissettiğini söyledi. “Burayı o yarattı ve buraya gelmemizin bir nedeni var,” diyerek Dünya’yı bir üniversite olarak gördüğünü ekledi: “Buraya ders almak için geliyorsunuz. Ve eğer doğru yapamazsanız, tekrar geri gelmeniz gerekir.”

Yeniden kiliseye gittiği için memnun. The Epoch Times’a verdiği demeçte, “Tanrı’ya geri dönmek zorundayım çünkü makalede yazıldığı gibi, son zamanlara yaklaştığımıza inanıyorum” dedi. “Bu öyle ya da böyle sona erecek. Ve Bay Li’nin dediği gibi birçok insanın yok olacağına inanıyorum, ama aynı zamanda kurtuluş için hep yeterli zaman olduğuna da inanıyorum.”

Hayatının geri kalanını iyilik yaparak geçirmek istediğini ve makalenin bu düşüncesi için bir “motivasyon kaynağı” ve “tetikleyici” olduğunu söyledi.

70’li yaşlarında emekli bir ticari aydınlatma tasarımcısı olan Linda Dickerson, Bay Li’nin makalesinden benzer mesajlar aldı.

The Epoch Times’a konuşan Illinois sakini, “Hepimiz evimize giden yolu bulmaya çalışıyoruz,” dedi ve insanların cennet ya da göksel alem gibi farklı isimler verdiğini sözlerine ekledi.

Bay Li’nin makalesinde tarif ettiği üç alem hakkında düşünmenin “büyüleyici” olduğunu ve “hepimizin başladığımız yere geri dönmeye çalıştığımızı; Yaratıcı’ya geri dönmeye çalıştığımızı” söyledi.

Başlangıçta makalede ahir zaman hakkında yazılanları okumak onu endişelendirmiş. Ancak sonunda “ahir zamandan korkmaya gerek olmadığını, çünkü cennetin kapılarının açık olacağını ve kutsanmış olanların içeri buyur edileceğini” fark etmiş.

Dickerson’ın hayatındaki öncelikleri dengelemesi birkaç yılını aldı.

Büyürken kendisine, daha önemli başarıların peşinden koşmasının ve asla yetinmemesinin öğretildiğini söyledi. Bu nedenle, yaklaşık 40 yaşındayken, bölge müdürlüğü pozisyonundan bir üst seviye olan ulusal satış müdürü pozisyonuna geçmek istedi. Ancak bunun için çok çalıştıkça, sürekli seyahat etmenin ve ailesinden uzak kalmanın buna değmeyebileceğini fark ettiğini söyledi.

Falun Gong’u uygulamamasına rağmen ondan “çok etkilendiğini” söyledi. “Hayatınızı yönlendirmek için iyi bir yol. Size kendiniz için çok olumlu hedefler ve kendinize karşı sorumluluklar veriyor.” dedi.

Haber : Terri Wu, The Epoch Times
Çeviri : Tijen. A.Ç., The Epoch Times, Türkiye

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.