OMÜ, Kızılırmak Deltası’nda Doğa Eğitimi ve Bilim Okulu Açıyor
SAMSUN–Türkiye’nin Karadeniz sahilindeki en önemli sulak alanı olan Kızılırmak Deltası sahip olduğu zengin bitki ve hayvan yaşam alanları ile doğal bir açık hava laboratuvarı konumunda bulunuyor. Ekolojik yaşamın bütün unsurlarıyla yaşandığı Kızılırmak Deltası’nda katılımcılara; ekolojik bir bakış açısı kazandırmak ve yüksek çevre duyarlılığına sahip gönüllü elçiler yetiştirmek için OMÜ Doğa Eğitimi ve Bilim Okulu açıyor. Kızılırmak Deltası’nda yaşayan göl, deniz, bataklık, saz, balık, kuş, ıslak çayır, fundalık, kumul, su basar ormanları ve tarım alanları gibi habitatları ornitolojik, floristik, faunistik, tarım ve doğal kaynak açısından ele alan proje, genç akademisyen ve öğretmen adaylarını uygulamalı bir şekilde eğitmeyi hedefliyor.
Doğa ve Bilim Okulu’nu tamamlayan geleceğin öğretmenleri ve öğretim üyelerinin ise birer çevre gönüllüsü olarak edindikleri çevre ve ekoloji bilincini öğrencilerine aktaracağı bildirildi.
Kızılırmak Deltasında Doğa Eğitimi ve Bilim Okulu projesi 1 proje yürütücüsü, 4 proje uzman personeli, 16 eğitmen ve 14 rehber eşliğinde Kızılırmak Deltası Eğitim Merkezi, Gözetleme Kuleleri ve sahada gerçekleştirilecek.
Projede, birinci kamp dönemi 12–25 Temmuz 2010, ikinci kamp dönemi ise 20 Eylül-3 Ekim 2010 tarihleri arasında planlanırken, katılımcılara uygulamalı, katılımcı, etkileşimli görsel bir eğitim verilecek.
Çalışmanın panel, poster, sunum, fotoğraf sergisi, herbaryum sergisi, kamp kitapçığı ile kalıcı hale getirilerek bölgede yürütülecek benzer çalışmalara temel olacağı kaydedildi.