Özel Sokak Hayvanları Hakkında Konuştu

Özel, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin “Bu sorunu yaşayanların dillendirip, yaşamayanların sırtını dönmesini kabul etmiyorum.

CHP Genel Başkanı Özgür  Özel, Halk TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Özgür Özel, soru üzerine Türkiye’de sokak hayvanları sorunu olduğunu söyledi. “Sorunu görmemek, sorunu çözmemek demektir ve felaket getirir.” diyen Özel şu şekilde konuştu:

  • Bugün Türkiye’de insanlar sabah erken saatlerde çocuğunu okula yollarken ya da çalışacağı iş yerine gitmek için servisine yürürken, sabah erken saatte camiye giden yaşlı amcamız, erken saatte güç bela aldığı randevuya yetişmek için hastaneye gidecek hastalar, sokak hayvanlarının saldırması tehlikesiyle karşı karşıyalar.
  • ‘Bu tehlike yok’ diyemezsiniz. Her yerde var. Bu sorunu yaşayanların dillendirip, yaşamayanların sırtını dönmesini kabul etmiyorum. Ama bu sorunun çözümü için, ‘sorun sürdürülemez bir hale geldi’ deyip de sokak hayvanlarını uyutma adı altında öldürmek, katletmek olmaz. Kabul edemeyiz, buna sonuna kadar direniriz.

Kampanyalar yapılması gerekiyor

Sorunun çözümü için bir kısırlaştırma seferberliğine ihtiyaç olduğunu aktaran Özel, barınak ve sahiplenmeyle ilgili kampanyalar yapılması gerektiğini ifade etti. Sokak hayvanlarını öldürmenin, diğer çözümlerden daha maliyetli olduğunu belirten Özel, bu yöntemi “canilik” olarak nitelendirdi. Hayvanların çamaşır suyu enjekte edilerek öldürülmeleriyle ilgili bir niyet bulunduğunu dile getiren Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • Çamaşır suyu enjeksiyonu saatler süren çok acılı, katlanılmayacak bir ölüm biçimi. Böyle bir caniliğe sebebiyet vermemek lazım. Meclis’in 2020 yılında 4 partinin altında imzası olan Hayvan Hakları Raporu var. Diyor ki Hayvan Hakları Fonu kurulacak.
  • Kısırlaştırma buradan yapılacak. Bu fona para nereden gelecek? At yarışlarından, Spor Toto, Süper Loto’dan, Milli Piyango’dan ve belediyenin, kamunun topladığı vergilerden.
  • Bunun yapılması için biz üstümüze düşen neyse yapacağız. Bir toplumsal tartışma, tansiyon yaratmadan bu sorunu 2 yıl içinde kökünden çözecek o büyük kampanyayı yapmamız lazım

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.