Paralimpik Yelken Milli Takımı İçin Yeni Sporcular Yetişiyor

Fotoğraf: G. Hakan Koçman / Epoch Times

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından düzenlenen “Bedensel Engelli Yelken Sporcu Eğitim ve Gelişim Kampı” Mersin’de başladı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun (TBESF) 2018 faaliyet programı dahilinde Mersin Yelken ve Yat Sporları Kulübü’nde yapılan  Bedensel Engelli Yelken Sporcu Eğitim ve Gelişim Programı başladı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Engelli Yelken Branşı Teknik Kurul Başkanı ve Kamp sorumlusu Aynur Olgaç, TBESF Engelli Yelken Branşı Teknik Kurul Üyesi ve Milli Takım Antrenörü Cemal Özdiyar, TBESF Engelli Yelken Branşı Milli Takım ikinci Antrenörü Refik Aktuğ, TBESF Engelli Yelken Branşı Teknik kurul Üyesi Volkan Hatunoğlu gözetimindeki  kampa Mersin, Adana, Konya, Antalya ve İzmir’den katılan 25 paralimpik yelken sporcu adayına  da milli takımda Türkiye’yi temsil edebilmek için eğitim almaya başladı.

Kampa katılan engelli sprocular (Fotoğraf: Mersin İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü )

Amaç paralimpik yelken sporuna daha fazla sporcu kazandırmak

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Engelli Yelken Branşı Teknik Kurul Başkanı ve Kamp sorumlusu Aynur Olgaç,  sporcuların kamp süresince karada 4 gün teorik ve 3 gün suda pratik yelken çalışması yapacaklarını ifade etti. Öncelikli hedeflerinin paralimpik yelken sporu için Türkiye’de daha çok sporcu yetiştirmek olduğunu ve bu branşı yaygın bir hale getirmek olduğunu söyleyen Olgaç; “Bünyemizdeki sporcu sayımızı arttırmak ve yeni sporcular kazandırmak için federasyonumuz tarafından yapılan Eğitim ve Gelişim kamplarını ne kadar çoğaltabilirsek sporcu sayımızın artmasını sağlayabiliriz. Bu doğrultuda ilerlersek Türkiye’de engelli yelken sporunun, kulüp ve sporcu sayısının hızlı bir şekilde artacağına inancım tam. Türkiye’nin değişik yerlerinden eğitim ve gelişim kampımıza katılan Yelken sporcu adayı 25 sporcumuza Milli takım antrenörlerimiz tarafından dört gün pratik ve üç gün Yelkene

Olgaç mevcut şartlardaki zorluğa da dikkat çekerek; ” Şu anda sporcularımızı suya indirdiğimiz noktada şartlarımız pek iyi değil. Teknelerimizi suya indirmekte zorlanıyoruz. Tekneleri manuel bir vinçle suya indiriyoruz ki bu da pek sağlıklı değil. Ayrıca  sporcularımızı tekneye bindirdiğimiz rampamızda derme çatma ve oldukça ilkel. Sprocularımızın daha iyi şartlarda antrenman yapmasını arzu ediyoruz.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Güneş bu konu ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve Mersin’e sporcularımıza yakışacak bir alt yapı hazırladıklarını söylediler. Bunu duymak bizleri çok sevindirdi ve bu çalışması için de Sayın Güneş’e ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

TBESF Engelli Yelken Branşı Teknik Kurul Üyesi ve Milli Takım Antrenörü Cemal Özdiyar (Fotoğrat: H. Hakan Koçman / Epoch Times)

İmkanlarımız çok kısıtlı ama hedefimiz büyük

TBESF Engelli Yelken Branşı Teknik Kurul Üyesi ve Milli Takım Antrenörü Cemal Özdiyar da kamp ile ilgili olarak; “Buraya gelen arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu daha ilk defa bu teknelerle karşılaştılar. Zaten bu kampın amacı paralimpik yelken sporuna yeni sporcular yetiştirmek. Yeni sporcularımız burada yapacağımız bu 7 günlük kampın ardından  diğer milli takım sporcuları ile birlikte ikinci bir gelişim kampı yapacaklar ve bu kampın ardından da Nisan ayında yine Mersin’de yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacaklar. Bu şampiyona da alınacak derecelere göre de milli takıma katılacak sporcular belirlenecek ve bu seçmenin ardından da Haziran ayında Almanya’da yapılacak dünya şampiyonasına  çalışacağız. Daha önce şampiyonalara 7 ya da 8 sporcu ile katılıyorduk ama bu sefer hedefimiz 20 sporcu ile katılmak” dedi.

Sprocu yetiştirmek için de imkanlarının son derece kısıtlı olduğuna değinen Antrenör Özdiyar tek sayılarının çok az olduğunu belirtti. Türkiye’de yarışlara katılabilen yalnızca 5 tekne olduğunu ve 5 adet de antrenman teknesi olduğunu söyleyen Özdiyar,  bu 5 yarış teknesinin Mersin’de olması sebebiyle kampların Mersin’de yapıldığını söyledi. Geçtiğimiz sene bu kısıtlı imkanlara rağmen bayan paralimpik sporcusu Miray Ulaş ile dünya dördüncüsü olduklarını söyleyen Özdiyar,  bu başarıyı ileri taşımak için özel sektörün de desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Özdiyar,  tekne sayısının artması halinde dünya şampiyonluğunu Türkiye getirebileceklerine kesin gözüyle baktıklarını ifade etti .

“Bedensel Engelli Yelken Sporcu Eğitim ve Gelişim Kampı” 25 Şubat 2018 Pazar günü sona erecek.

 

 

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.