Suyun Fazlası Da Zararlı

Doktorların günde mutlaka 2 litre su için şeklindeki öğütlerinin bilimsel bir dayanağı olmadığı söyleniyor. Su tabi ki çok önemli fakat daha fazla içerek daha sağlıklı olmak gibi bi durum da söz konusu değilmiş.

Yapılan son araştırmalarda zoraki içilen fazladan suyun ne cilt güzelliğine ne toksinlerin atılmasına ne de baş ağrılarının ortadan kalkmasına bir faydası yokmuş.

Bir çok maddenin böbrekler yoluyla vücuttan atılması için su çok önemli ancak bunun için susadıkça su içmek yeterli. Ekstradan içilen suyun kandaki bu zararlı maddeleri vücuttan atmaya ek bir yararı yoktur.

İdrar, dışkılama, terleme ve solunum yoluyla günde 2.5-3 litre arasında su kaybedilir. Bu kaybedilen suyun mutlaka yerine konması gerekir. İhtiyaç kadar suyun içilmesi yeterlidir.

Esasen her şeyin olduğu gibi suyun da fazlası zararlıdır.

İhtiyacın üzerinde aşırı miktarda su içilmesi tıpta ‘hiponatremi’ halk arasında ise ‘su zehirlenmesi’ olarak bilinen bir duruma sebep olur. Sonuç olarak kanda sodyum düzeyi ileri derecede azalır ve baş ağrısı, görme bulanıklığı, kramplardan, beyin ödemi, koma ve sonuçta ölüme kadar giden olaylar gelişir.

Araştırmayı yapan uzmanlar “Kendinizi fazla su içmek için zorlamayın, susadıkça su için, çünkü yiyeceklerimizde ve diğer içtiğimiz sıvılardan da su ihtiyacımı karşılıyoruz” diyor.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.