TBMM Darbe Komisyonu Dönemin Medya Patronlarını Dinledi
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan 28 Şubat – 27 Nisan Alt Komisyonu, bu gün sırasıyla Doğan Medya Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan’ı, Dinç Bilgin’i, Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner’i ve Çukurova Holding’in sahibi Mehmet Emin Karamehmet’i dinledi.
Komisyon bugün, 28 Şubat sürecinin medya ayağında yaşananları dinlemek üzere Sabah gazetesinin eski sahibi Dinç Bilgin’i de dinledi. Komisyonun sabahki oturumuna katılan Dinç Bilgin, yaşanan süreçle ilgili izlenimlerini komisyona aktardı. Dinç Bilgin’in ardından Aydın Doğan da, Komisyon toplantısına katılarak üyelerin sorularını cevapladı.
Doğan, Komisyon üyelerinin sorularını yanıtlamadan önce genel bir değerlendirme yaptı. Medyanın demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirten Doğan, “Bir ülkede özgür medya yoksa o ülkede demokrasi yoktur. Demokrasi yoksa özgür medya da yoktur. Demokrasi ve medyayı birbirini destekleyen, tamamlayan iki ayrı unsur olarak görüyorum” dedi. Doğan Medya Grubu Onursal Başkanı Doğan’ın konuşmasından şatır başları şöyle:
– ‘‘Başbakan Erdoğan ile aramız gayet iyi. Aramızda bir dostluk, samimiyet, arkadaşlık ilişkisi yok.’’
– ‘‘Ben siyaseti dizayn etmedim. Siyasiler beni kendi yönetimlerine almadıkları için yıpratmaya çalıştılar.’’
-‘‘Emin (Çölaşan) yönetilemez hale gelmişti; Emin’i ben çıkarttım. Çıkarttığıma da hiç pişman olmadım.’’
– ‘‘Bekir’in (Coşkun) gitmemesi için çok uğraştım.’’
– ‘‘27 Nisan’da hükümet dik durdu. Durmasa daha çok üzerine gelinirdi. Hükümet dik durduğu için bir daha darbe tehlikesi olmadı.’’
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bu gün ayrıca Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner ve Çukurova Holding’in sahibi Mehmet Emin Karamehmet’i ayrı ayrı dinledi. Komisyon toplantısına katılan Ciner ve Karamehmet, 28 Şubat ve 27 Nisan süreçlerinin medya ayağında yaşananlara ilişkin komisyona bilgi verdi.