
Adıyaman’da yaşayan Abuzer (71) ve Zeynep Yıldırım (59) çifti, evlerini satıp tüp bebek tedavisi ile 34 yıl sonra ikiz çocuk sahibi oldu.
34 yıl boyunca çocuk sahibi olabilmek için mücadele eden Abuzer ve Zeynep Yıldırım çifti, bu uğurda evleri dahil her şeylerini feda etti. Bu mücadelenin ardından bir mucize gerçekleşti ve 6 yıl önce Havva Gül ile Tekbir Gül dünyaya geldi. Bugün 6 yaşında olan ikizleriyle birlikte karne hediyesi olarak ilk kez bindikleri uçakla Ankara’ya giden Yıldırım ailesi, Anıtkabir’i ziyaret etti. Ailenin ziyareti sırasında çekilen görüntüler ve hikâyeleri sosyal medyada kısa sürede geniş ilgi gördü.
Yıllar süren özlemin ardından çocuk sahibi olan çiftin Anıtkabir ziyareti, farklı görüşlerin dile getirildiği paylaşımlarla Türkiye’nin en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Havva Gül ve Tekbir Gül’ün evlerine dönüşü sırasında kendilerine hoş bir sürpriz daha yapıldı. Mucize kardeşlerin odaları hayırseverler tarafından istedikleri şekilde düzenlendi. Bu sürpriz minikleri sevince boğdu.
Doktor ve polis olmak isteyen ikizler, öğretmenlerine Anıtkabir’i ziyaret etmek istediklerini söyledi. Ailelerinin maddi imkanı olmayan ikizlerin öğretmeni Sevgi Varsa Engel Yok Derneği Başkanı Zeynep Bulut ile iletişime geçti. Zeynep Bulut, Adıyaman’a gelip aileyi ziyaret etti.
Ardından dernek, Abuzer ve Zeynep Yıldırım çifti ile kızlarını Ankara’ya götürdü. Aileleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret eden Tekbir Gül ve Havva Gül’ün sevinçleri, sanal medyada paylaşılmasının ardından büyük ilgi gördü.