‘3.2.1 Başla’ Projesi ile Gençlere Aktif Yaşam Alışkanlığı

321+Basla+Gorsel+1

 

Yapılan kent araştırmalarının, kentlerde yaşayan çocuklar ve gençlerde fiziksel aktivite yetersizliğinin önemli bir sorun haline geldiğini ortaya koymasıyla Coca-Cola içecek tarafından başlatılan 3.2.1. Başla projesi çeşitli okullarda gerçekleştirilen projelerin ardından  Mersin Üniversitesi’nde düzenlenen “Fiziksel Aktivite Şenliği” ile çocuk ve gençleri aktif bir hayata yönlendirmeye devam etti. Çocuk ve gençlerin aktif yaşam konusunda farkındalıklarını artırmak, onlarda yaşam boyu spor yapma alışkanlığının ve IMG_0390kültürünün gelişmesini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında Mersin Üniversitesi’nde düzenlenen  “Fiziksel Aktivite Şenliği”nde farklı okullardan gelen  yaklaşık bin genç gün boyu korfbol, bocce, okçuluk, hentbol, badminton, dans gibi farklı aktivite ve oyunlara katıldı. Proje kapsamında ise bugüne kadar 40 bine yakın öğrenci daha aktif ve sağlıklı bir yaşam için harekete geçti.

3.2.1 Başla Projesi  

‘3.2.1 Başla’ projesi kapsamında okullara aktivite ve oyun alanlarının ve ekipmanlarının sağlanması konusunda destek vermeye karar veren Coca-Cola İçecek  İstanbul, Mersin ve Bursa’yı pilot uygulama bölgeleri olarak belirledi. Proje kapsamında öncelikle, 3 ilde toplamda 270 beden eğitimi öğretmeninin katılımıyla bilgilendirme toplantıları düzenledi. Toplantılarda proje koordinatörleri beden eğitimi öğretmenleri ile gençleri fiziksel aktiviteye yönlendirecek proje fikirleri hakkında görüş alış verişinde bulundu ve aynı zamanda beden eğitimi öğretmenleri okullardaki öğrencilerin fiziksel etkinliklerini arttırmak amacıyla okullardaki ihtiyaçlar doğrultusunda başvuruda bulundu. Bu başvurular sonrasında toplamda 45 proje desteklenerek hayata geçirildi.

Aykan Gülten_ GörselProje en hareketsiz grup olan öğrencileri harekete geçiriyor

 Coca-Cola İçecek Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Aykan Gülten, öncelikle Dünya Sağlık Örgütü’nün çocukların kaliteli bir yaşam sürmesi için her gün en az 60 dakika fiziksel aktivite yapmalarını önerdiğini belirterek, “Aktif Yaşam Derneği’nin Türkiye toplumunun fiziksel aktivite düzeyini ortaya koymak amacıyla kentsel nüfusu temsil eden 12 ilde, 2.750 kişi ile gerçekleştirdiği Aktif Yaşam Araştırmasına göre toplumun sadece yüzde 25’i yeterli fiziksel aktivite seviyesine sahip. En hareketsiz grup ise 15 – 19 yaş. Bu yaş grubundaki gençlerin yüzde 63’ü hareketsiz. Meslek grupların içerisinde ise öğrenciler yüzde 72 ile en hareketsiz grup arasında bulunuyor” dedi.

Çocuklar ve gençlerde fiziksel aktivite yetersizliğinin önemli bir sorun haline geldiğini belirten Gülten, “Biz de bu noktadan hareketle, gençlere düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak, onların sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemek için “3.2.1 Başla!” dedik. Hem en çok zaman geçirdikleri yer olması hem de fiziksel aktivite için uygun olması açıdan projemizi okullara taşıdık” dedi.

İstanbul, Bursa ve Mersin’in yanı sıra Ordu ve Van’da destekledikleri iki okulla birlikte toplamda 45 projeyle, yaklaşık 40 bin öğrenciyi aktif ve daha sağlıklı bir yaşam için harekete geçirdiklerini sözlerine ekleyen Gülten, bu eğitim öğretim yılında programa yeni iller eklemek ve aileleri de programa dahil etmek istediklerini söyledi.

Mersin’de 23 okula destek sağlandı

 3.2.1 Başla! Projesi’nin uygulama illeri arasında yer alan Mersin’de bugüne kadar 23 okula destek sağlandı. Destek kapsamında üç okulun atıl durumdaki kapalı alanı spor salonuna dönüştürülürken,  yedi okulun bahçesi ise oyun alanı olarak yeniden düzenlendi. 23 okulun tamamına çeşitli spor ekipmanları temin edilirken, bir okulda soyunma odasına kavuştu.  Proje kapsamında sağlanan desteklerle gençler; korfbol, bocce, okçuluk, hentbol, badminton, dans gibi birçok farklı aktiviteye aktif olarak katılmaya başladı.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.