Mersin 2013 Akdeniz Olimpiyatları ile Türkiye’nin Spor Başkenti Olma Yolunda

Geçtiğimiz günlerde Mersin’de dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve spordan sorumlu devlet bakanı Faruk Nafiz Özak ve eski devlet bakanı ve Mersin milletvekili Kürşat Tüzmen, MHP  Mersin milletvekili Mehmet Şandır, il protokolü ve sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetlinin de katılımıyla 2013 Akdeniz Olimpiyat Oyunları tanıtım toplantısı düzenledi. Edip Burhan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen toplantı halka ve basına açık olarak gerçekleşti.

Toplantıda TOKİ’nin yapacağı 555 milyon TL’lik kentsel dönüşüm projesi ile 25.000 kişi kapasiteli stadyum, 5.000 seyircilik spor salonu, 1.000 seyircilik olimpik yüzme havuzu, 8 kortlu tenis kortu, Atış ve Trap Sheet poligonu ve olimpiyat köyü ile ilgili bilgi verildi. Mersin’e yapılacak olan yatırımın yaklaşık 1. milyar TL’yi bulacağı açıklandı.

Sunumun ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan; Mersin’de iktidar, muhalefet, sivil toplum örgütleri el ele verince kazanılmayacak başarı olmadığını, bu başarının kazanılması için uzun uğraşlar verildiğini kaydederek; “ Herkes elini taşın altına koydu ve Mersin, Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapma onuruna sahip oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak; Mersin’i Akdeniz Oyunlarına özenle hazırlayacağız” dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu konuşmasında tarım, lojistik ve turizm kenti olmasının yanında Mersin’i bir spor başkenti yapacaklarını ifade etti ve giderek büyüyen, bölgesinde ve dünyada lider ülke olarak gün geçtikçe öne çıkan Türkiye’nin en güçlü ve en güzel kentlerinden biri olan Mersin’de çok önemli bir dünya organizasyonun gerçekleştirilecek olmasının mutluluğunun ve heyecanının yaşandığını belirterek; 2013 Akdeniz Oyunlarının; 25 ülkeden yaklaşık 5 bin sporcunun katılımıyla 24 olimpik branşta yapılacağını, Oyunların sadece spor organizasyonu değil aynı zamanda da bir kültür buluşması olacağını söyledi.

 Mhp Mersin Milletvekili Mehmet Şandır bu yatırımın Mersin’in tüm ilçelerine dağıtılmasını bu yatırımdan tüm Mersin’in faydalanması gerektiğini söyledi. Spordan sorumlu devlet bakanı Faruk Nafiz Özak ise Türkiye’de gerçekleştirilen Dünya Basketbol Şampiyonası ve Erzurum Kış Olimpiyatları gibi organizasyonlar ile Türkiye’nin dünyada parmak ile işaret edildiğini ve Akdeniz Olimpiyatlarını da dört dörtlük gerçekleştirmek ve Türkiye’nin ve Mersin’in adını dünyaya duyurmak için tüm olanakları seferber ettiklerini ifade etti.

 Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ise Mersin’e yapılacak kentsel dönüşüm projesi için TOKİ’nin devreye girdiğini ve bunun yanında Mersin turizmine büyük katkısı olacak olan 7.500 yataklı beş adet turistik tesisin Kazanlı’da yapılmaya başlanacağını ve bunun da en az 10.000 kişiye istihdam sağlayacağını dile getirdi.

Yoruma kapalı.