Esma Esad Olanlar Karşısında Londra’da Kalmayı Tercih Ediyor

Beşar Esad'ın Eşi Esma Esad(Getty Images/AFP/MIGUEL MEDINA)

Beşar Esad’ın eşi Suriye’de devam eden kanlı olaylardan sonra Suriye’yi terk ederek 3 çocuğuyla beraber Londra’ya gitti.

Üç hafta önce Suriye’ye gittiği ve Londra’da kaldığı söylenen Esma Esad Londra Doğumlu ve Suriyeli kardiyolog bir baba ile diplomat bir annenin kızı olarak dünyaya geldi. Londra’da büyüyen ve daha sonra Deutsche Bank, JP Morgan gibi önemli bankalarda çalışan Esma Esad 2000 yılında Beşar Esad ile evlendi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, üst düzey bir Arap diplomat, ülkede kan gölü büyürken mümkün olan en kısa zamanda kaçması yönünde uyarıldığını belirterek, Esma Esad’ın ilk tepkisinin ailesi orada olduğu için Londra’ya gitmek yönünde olduğunu söyledi.   Esma Esad’ın kaçışının yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştiği belirtildi.

Esma Esad’ın ülkede artan protesto gösterileri sonucunda akan kanın durması için Beşar Esad’ın akrabaları ve yakın dostlarından oluşan tutucu yöneticilerle tartıştığını ve zar zor ikna edildiği belirtilmişti.

Vouge dergisi tarafından “Çöl Gülü” diye anılan Esma Esad 3 çocuğuyla beraber Londra’da lüks bir evde kaldığı söyleniyor.

 

Yoruma kapalı.