Suriye’de Ölüm Tarlaları Tespit Edildi

(Getty Images/AFP/FAROOQ NAEEM)

Suriye insan hakları örgütünden Ammar Kurabi, yapılan katliamlardan sonra ölenlerin toplu olarak gömüldüğü bir toplu mezar bulunduğunu belirtti. Bulunan mezarlara ise yakınlarını aramaları için kimse yaklaşmasın diye mezarın etrafına kordon çekilmiş. Suriye Dera kentinde yaşayanların dışarı ancak iki saat çıkmalarına izin veriliyor.

Dera’nın dışında, İnhil, Casim ve Hovran’da da ölüm tarlaları bulundu.

İnsan Hakları Örgütleri Ürdün ve Lübnan’a kaçmaya çalışırken buğday tarlalarında öldürülenlerden 41 kişinin isminin tespit edildiğini açıkladı.

Öldürenlerin çoğunun keskin nişancılar tarafından öldürüldüğü belirten İnsan Hakları Örgütü, buğday tarlalarında ve bazı küçük ormanlık alanlarda hâlâ onlarca cesedin dağınık olarak bulunduğunu açıkladı. İnsan Hakları Örgütleri, Suriye’nin ölüm tarlalarında öldürdüğü ve toplu mezarlara gömdüğü insanların inanılmaz vahşet boyutunda olduğunu kaydetti.

Türkiye’de binlerce kişi Suriye halkına destek için Cuma günü sınıra yürüyecek. Birçok ilden Suriye sınırına gidecek olan eylemciler, sınırda cuma namazı kılacak Beşşar Esad rejimini protesto edecek.

 

Yoruma kapalı.