Suriye’de Ölenlerin Anısına Genel Grev İlan Edildi

Los Angeles’ta CNN önünde Protesto gösterisi yapan aktivistler (Getty Images/Kevork Djansezian)

Cuma günü meydana gelen çatışmalarda Hama’da 50’ye yakın kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin artması isyanın giderek daha da büyümesine neden oluyor.

Cuma günü yapılan eylem “Çocuklar”a adanmıştı. Cuma günü meydana gelen çatışmalarda hayatlarını kaybeden kişileri anmak uğruna bugün Hama kentinde Genel Grev ilan edildi.

Yapılan grev ile beraber, Devlet Başkanı Beşşar Esad rejimini farklı bir açıdan, ekonomik olarak sarsmak ve ülkeyi yönetme yeteneğini sekteye uğratmak amaçlanıyor.

Facebook’taki ‘Suriye Devrimi 2011’ başlıklı sayfada, “Bu, bağımsız devrimcilerin rejimi cezalandırma günü olacak. Kitlesel protestolar, kapalı okullar, kapalı üniversiteler, kapalı dükkanlar ve lokantalar ve çalışmayan taksiler” deniliyor.

AFP’nin verdiği bilgiye göre Cuma günü katledilen kişiler için 3 günlük yas ilan edildi. Hama eylemcilerinden biri “Şehit düşenler için Cumartesi 3 günlük genel greve başladık. Süpermarketler dahil her yer kapalı. İnsanlar sokaklara sadece yürümek için çıkıyor, güvenlik güçleri ise şehrin dışına çekildi” dedi.

 

Yoruma kapalı.