Nu Wa – İnsanların Yaratıcısı

İnsanları yaratan Nu Wa, Resim SMYang / Epochtimes

Yazan: David Wu, Epoch Times yazarı

Çin’de en yaygın antik efsaneye göre, insanlar Nu Wa tarafından yaratılmıştır ve Çinli insanlar onun neslinden gelmektedir.

Nious’a ait olan ve Nu Wa tarafından yapılan çamur figürlerden oluşan ilk grup, yaşamı, düşünceleri ve hareketleri olmayan tıpkı kukla oyuncaklar gibiydiler. Ama Nu Wa bu durumdan memnun olmadı ve sihirli nefesini Nious’un içine üfleyerek ona bir ruh verdi. Anında onlar şirin insanlara dönüştüler.

Ama bu insanlar bilgelikten yoksundular ve dışsal değişimlere karşı dayanma yetenekleri yoktu. Duygularını nasıl kontrol edeceklerini bilmiyorlardı ve çevrede meydana gelen olaylar ile ilgili kapsamlı bir anlayışları da yoktu. Hiçbir mantıkları, yaşam anlayışları yoktu ve ölüme karşı çok savunmasızlardı. Bir grup Nious öldüğü zaman, Nu Wa başka bir grup yaratmak zorundaydı. Bu iş çok meşakkatli ve sonu gelmez gibiydi.

Nu Wa insanlara biraz bilgelik verdi ve onlar için müzik enstrümanlarını yarattı. Müziği zenginleştirmek için kültüre sahip oldular.

Eski Niouslar öldükten sonra dünyada yaşayacak olan yeni grup Nious’un yaratılma problemini çözmek için Nu Wa erkek ve kadın ile şarkılar ve dans geliştirildi. İnsanlar duygularını şarkı söyleyerek ve dans ederek ifade edebiliyorlardı. O zamandan beri, yaşamlarını yönetmek ve Niousların bir arada yaşaması ve nesillerini sürdürebilmeleri için bir evlenme sistemi sağladı.

Yavaş yavaş insanlar kendilerini nasıl disipline edeceklerini ve çevrede meydana gelen olayları nasıl ele alacaklarını anlamaya başladılar. İnsan tarihi, kültürü ve diğer kesitleri gelişmeye ve yayılmaya başladı. Yavaş yavaş basit yaşam zenginleşti ve yaşamın anlamı sığlıktan uygarlığa doğru dönüştü.

Batı efsanesi de benzer bir hikayeye sahiptir: Tanrı Adem ve Havva’yı yaratmak için kaburga kemiğini kullanmıştır. Doğu ve Batı efsanelerinde ortak bir noktayı çıkarabiliriz: insanlar Tanrı tarafından yaratılmıştır.

Yoruma kapalı.