Fazıl Say’ın Babası Ahmet Say Yaşamını Yitirdi

Fotoğraf: Fazıl Say Twitter Hesabı

Ünlü piyanist Fazıl Say, sosyal medya hesaplarından müzik yazarı babası Ahmet Say’ın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Fazıl Say, 87 yaşındaki müzik yazarı ve müzik eğitimcisi olan Ahmet Say’ın sosyal medya hesaplarından üzüntüsünün derin olduğunu belirterek ölüm haberini verdi.

Paylaşımında sonsuz bir üzüntü duyduğunu belirten Say, “Çok özel çok güzel bir baba oğul ilişkisidir, son anına kadar.” ifadelerini kullandı. 

Fazıl Say Twitter, Facebook, Instagram hesaplarından bulunduğu paylaşımda şu sözleri dile getirdi:

Babamı kaybettik.
Üzüntüm sonsuz.
Ahmet Say, Türkiye’nin en değerli aydınlarından biriydi, tüm müzik ve edebiyat çevresinin de başı sağolsun.
86 yıllık ömründe ne çok eser bıraktı.
Ve çok özel çok güzel bir baba oğul ilşkisidir, son anına kadar.

Ekrem İmamoğlu’da Başsağlığı Diledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından Ahmet Say ile ilgili paylaşımda bulundu.

İmamoğlu; “Türkiye’nin önde gelen aydınlarından Ahmet Say’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, Fazıl Say ve ailesine başsağlığı dilerim.” şeklinde paylaşımda bulundu.

Ahmet Say Kimdir?

1935 yılında İstanbul’da, Kadıköy’de doğdu. Küçük yaşta piyano eğitimine başladı. İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi. 1946’da İstanbul Belediye Konservatuvarı’na girdi. 1950’de konservatuvarı terk etti. 1954 yılında basın-yayın eğitimi almak için Almanya’ya gidip altı yıl orada yaşadı. Yurda döndüğünde Bingöl’de üç yıl öğretmen, halk eğitimcisi ve folklorcu olarak çalıştı. Bu dönemde türkü, ağıt ve masallar derledi, halk dansları toplulukları kurdu ve çocuk toplulukları yetiştirdi. Bingöl Hikayeleri adlı eseri bu dönemin ürünüdür.

1964’te Ankara’ya yerleşti. 1967’de Türk Solu adlı derginin yazı işleri müdürlüğüne getirildi. 12 Mart darbesi döneminde 17 ay hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra Kocakurt romanını yazdı (1976). 1977’de ise Cemal Süreya, Vecihi Timuroğlu, Ragıp Gelencik, Demir Özlü, Ali Püsküllüoğlu ile aylık Türkiye Yazıları’nı çıkarttı. 1980’den başlayarak kendisini bütünüyle müzik yazarlığına verdi.

Edebiyatçılar Derneği kurucu üyelerinden olan Ahmet Say, iki yıl süre ile bu derneğin başkanlığını yaptı. Edebiyat ustalarına verilen Edebiyatçılar Derneği Onur Ödülleri Altın Madalyası’nı kurumsallaştırdı.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.