İyilik, Manevi Kutsama’nın Anahtarıdır: Okuyucuların ‘İnsanoğlu Nasıl Var Oldu’ Konusundaki Çıkarımları
Okuyucular Falun Gong‘un kurucusu Bay Li Hongzhi’nin “İnsanoğlu Nasıl Var Oldu?” adlı makalesinde iyiliğin, kutsanmış bir yaşam ve geleceğin anahtarı olduğuna dair güvence buldular.
Emekli bir öğretmen ve çocuk kitapları yazarı olan Janice Abernethy, kişinin manevi inançları ne olursa olsun doğru olanı yapması gerektiğine inanıyor.
Pennsylvania’da yaşayan 62 yaşındaki Falun Gong üyesi The Epoch Times’a, “[Falun Gong’un] doğru şeyi yapmaya, iyi ve nazik olmaya ve insanlara yardım etmeye inanması hoşuma gidiyor.” dedi.
Falun Dafa olarak da bilinen Falun Gong, doğruluk, merhamet ve hoşgörü olmak üzere üç ilkeye dayanan meditasyon egzersizleri ve ahlaki öğretileri içeren manevi bir disiplindir. Bay Li, Falun Gong’u 1992 yılında Çin halkına tanıttı.
Katolik olarak yetiştirilmesine rağmen Abernethy, kiliseye gitmeden ya da aracılar olmadan da günlük yaşamda maneviyat pratiği yapılabileceğine inanıyor. Bay Li’nin makalesini okurken, İncil ve kendi kişisel görüşleriyle örtüşen birçok fikir buldu.
Abernethy, “Diğer insanları önemsemek her şeydir… Sadece bunu söyleyen çok fazla din varmış gibi görünmüyor,” dedi.
“Ama bu seferki, [Bay Li’nin] konuşma şekli, her şeyi ortaya koyuş biçimi, ‘vay be, bu benim dinim’ dedirtti,” diye sözlerini tamamladı.
Bay Li’nin iyi işlerin ödüllendirilmesi fikri de Abernethy’de yankı buldu ve bu da “hayatın gerçekten adil bir yolu” olarak mantıklı geldi.
Ölümün Ötesinde Yaşam
USPS Kargo şirketinden emekli bir mektup taşıyıcısı olan Margaret Spiller, Bay Li’nin makalesini okuduktan sonra iyi bir yaşam sürdüğünün teyit edildiğini hissetti.
“Her zaman iyi bir insan olmak gerektiğine ve etrafımızdaki insanlara hiçbir şekilde zarar vermememiz gerektiğine inandım. Ama [bu makale] beni düşündürdü… belki daha da iyi bir insan olmalıyım,” diyor Virginia’da yaşayan Spiller The Epoch Times’a.
Katolik olarak yetiştirilen 70 yaşındaki kadın, Bay Li’nin makalesinde ele aldığı reenkarnasyon fikrinin, özellikle de kocası yakın zamanda vefat ettiğinden beri, ölüm hakkında daha iyi hissetmesine yardımcı olduğunu söyledi.
Spiller, bunun karşılığını beklemeden elinden geldiğince iyi bir insan olmaya çalıştığını ve bunun da gelecekteki yaşamı hakkında ona huzur verdiğini söylüyor. “Sanırım ruhlarımız bir sonraki aleme gidecek. Güzel olması gerekiyor, değil mi? Merak ediyorum,” diyor.
Bay Li’nin makalesinde, acı ve sıkıntıların insanların ahlaki karakterlerini geliştirmeleri için var olduğu fikrini öne sürüyor. Spiller da buna katılıyor.
“Zorluklar karakteri geliştirir,” dedi. “Herkes acıdan, mutsuzluktan, üzüntüden, pek çok korkunç şeyden geçer. Ama bunlara, bu deneyimden sonra sizi daha iyi bir insan yapacakmış gibi bakmalısınız” diye ekledi.
Ayrıca zorlukların, Tanrı’nın nasıl tepki vereceğimizi görmek için bizi soktuğu sınavlar olabileceğine inanıyor.
“Hayatınızda işler kötü gittiğinde, bir dakika durup düşünürseniz, Tanrı tarafından sınanıyor olabilirsiniz,” diye açıkladı.
Kötü Zulüm
Spiller ayrıca bu dünyadaki kötülükten duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi. “Bu dünyayı kontrol eden çok fazla insan var ve bunlar kötü… Yanlış şeylerin olmasına izin veriyorlar ve kontrolü elinde tutan insanlar korkunç şeyler yapıyor” dedi.
“Çin Komünist Partisinin Falun Gong uygulayan insanları nasıl hapse attığını ve sonra onları organ nakli için kullandığını okudum. Organları onlar hâlâ hayattayken alıyorlar,” dedi.
“Bunu duyduğumda midem bulandı. Böyle şeyleri nasıl yaparsınız? Bir insan nasıl bu kadar kalpsiz, bu kadar soğuk olabilir?” diye sordum kendi kendine.
Falun Gong 1990’larda Çin’de popülerlik kazandı ve tahminlere göre uygulayıcıların sayısı 70 milyon ile 100 milyon arasında değişmektedir. Uygulayıcıların sayısının otoriter kontrolüne bir tehdit oluşturmasından korkan komünist rejim, 20 Temmuz 1999’dan itibaren uygulamayı ortadan kaldırmayı amaçlayan kapsamlı bir kampanya başlattı ve bu program bugün de devam etmektedir.
Gözaltına alınan taraftarlar aynı zamanda Çin’deki organ nakli pazarını beslemek için sayısız uygulayıcının organları için öldürülmesiyle sonuçlanan zorla organ toplama işleminin de kurbanı oldular.
“[Bay Li’nin] makalesi çok sayıda insana okunsa ve tüm dünyaya yayılsa, çok sayıda insan sadece birkaç dakikalığına dikkatini verip bu makaleyi dinlese… belki bazı insanlar farkına varır ve çılgınlığı durdurur diye düşünüyorum.”
Gary Bai bu makaleye katkıda bulunmuştur.
Haber: Danella Pérez Schmieloz, The Epoch Times
Çeviri : Tijen A.Ç., The Epoch Times, Türkiye
Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.