Köyceğiz Sel Felaketinin Ardından Yaralarını Sarmaya Çalışıyor
Köyceğiz’deki Sel Felaketinden Sonraki Son Durum
CHP ve AKP milletvekilleri geçen hafta meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’ni ziyaret etti.
Kaymakam Yücel Gemici, heyete ilçede meydana gelen zararın bilançosunu çıkardı.
Ziyaretin ardından CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Tolga Çandar ve Nurettin Demir Köyceğiz’de yaşanan sel felaketine ilişkin parlamentoda basın toplantısı düzenledi.
Köyceğiz’de yaşanan sel felaketiyle ilgili bölge milletvekilleri olarak inceleme yapmak üzere Muğla’ya gittiklerini, vatandaşlar ve yöneticilerle görüştüklerini ifade eden Nurettin Demir şunları söyledi: “Şansımız, olayın gündüz saatlerinde gerçekleşmesi ve yöneticilerin zamanında tedbir almalarıdır. Köyceğiz maddi ve manevi büyük kayıp içindedir. Son zamanlarda yaşanan en büyük felakettir. 300 dekarı narenciye olmak üzere 700 dekar tarım arazisi sular altındadır. 7 bin 200 arı kovanı tahrip olmuştur. Alt yapı hizmetleri, içme suyu yapıları büyük zarar görmüş ve yollar kullanılamaz hale gelmiştir. Köyceğiz’de yapılan hasar tespiti 2 milyon 60 bin olarak belirlendi ancak bölgeye gönderilen miktar sadece 400 bindir. Bölgeye süratle maddi destek sağlanmalıdır. Acilen afet bölgesi ilan edilmeli ve büyük kayıplar yaşayan çiftçilerin tarım kredileri ötelenmelidir.”
Narenciye bahçelerine sandalla ulaşılabildiğini ve elektrik panelleri yerde olduğu için günlerdir bölgeye elektrik verilmediğini belirten Tolga Çandar, “Bölge yağış alan bir bölgedir ve sel felaketine yatkındır. Bölgede bulunan iki ana çayın zamanında ıslah edilmemesi sonucu felaketin boyutları artmıştır. İki ana dere üzerine köprü yapılmış ancak daha 6 ay olmadan kullanılamaz hale gelmiştir. Şu an bölgede narenciye bahçelerine sandalla giriliyor ve elektrik panelleri yerde olduğundan bölgeye elektrik verilemiyor” diye konuştu.
Hükümetin en az ilgi gösterdiği ilin Muğla olduğunu öne süren Çandar, “Muğla’daki narenciye bahçelerine gittiğinizde yerlerde toplanamadığı için dökülmüş, heba olmuş olan mahsulü görürsünüz. Bölgeye bir meyve suyu fabrikası kurulması gerektiğini daha önce defalarca söyledik. Muğla’da 20-25 kuruşa satılamayan limon marketlerde 1,5 lira. Bu aradaki fark nasıl oluşuyor? Hükümet bu kadar insanın etkilendiği alana neden ilgi göstermiyor?” dedi.
Etiketler: Sel,Muğla,Köyceğiz