Muhteşem Bir Dağ Kasabası:Dharamsala

Photograf: Daniel Berehulak/Getty Images

Dharamsala Hindistanın kuzeyinde yer alan bir yerleşim birimi. Burası Hindu kültürü ile hiçbir ilgisi olmayan ve sadece Tibet’lilerin yaşadığı bir bölge.  Konuşulan dil Tibetçe, yenilen yemekler ise Tibet yemekleri.

Fotograf: Daniel Berehulak/Getty Image

Çin Halk Cumhuriyeti 1959 yılında Tibet’i işgal ettiği zaman Hindistan başbakanı Tibetin ruhani lideri Dalai Lama’yı ve Tibet halkını Hindistan’a davet etmiş. Bunun üzerine 80 bin Tibetli Dharamsala’ya, Bhutan’a ve diğer bazı Hint şehirlerine sığınmışlar.

Fotograf: Daniel Berehulak/Getty Images

Dharamsala 2 kısımdan oluşuyor. Aşağı Dharamsala ve yukarı Dharamsala. Aşağı kısmına genellikle Hintli turistler rağbet ediyor. Bu kısmın rakımı 1250 metre. Yukarı Dharamsala ise Mcleod Ganj olarak isimlendiriliyor. Mcleod Ganj ismi, eski bir İngiliz subayı olan Punjab valisi David Mcleod’dan geliyor. Bu bölgede sadece Tibetliler yaşıyor.

Dharamsala’nın sokakları oldukça temiz. Tapınaklar ise sadece Budist tapınaklarından oluşuyor. Dalai Lama yılın 2-3 ayı bu kasabada yaşıyor. Turistler kendisini görmek için bu kasabaya gidiyorlar. Kasabada sakinlik hakim. Gidenler çok huzurlu bir ortam ile karşılaştıklarını söylüyorlar. Eğer paranız yoksa oradaki tapınaklardan birinden de ücretsiz olarak dahi kalabiliyorsunuz.

STRDEL/Getty Images

Burası dağlık bir bölge olduğu için havası oldukça temiz. İnsanlar çok cana yakın ve güler yüzlü. Budistler genel anlamda Hindulardan çok daha temiz ve bakımlılar. Dharamsala’da on binden fazla yetim çocuğa bakılıyor.

Yanıt Ver

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.